Care sunt cele mai mari creşteri de la BVB în septembrie 2020 cu randamente de 20%

  • Promateris (fostă Prodplast - simbol bursier PPL), Turism, Hoteluri, Restaurante - Marea Neagră (simbol bursier EFO) şi TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) au fost cele mai performante acţiuni de la Bursa româ­nească în luna septembrie 2020
  • Randa­mentele au fost de 23,7%, 20,5%, respectiv 12%, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.
  • Următoarele locuri în topul aprecierilor au fost ocupate de Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO), cu un plus de 11,33%, şi de BRD SocGen (simbol bursier BRD), cu plus 8,33%
822 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai mari creşteri de la BVB în septembrie 2020 cu randamente de 20%

Promateris (fostă Prodplast - simbol bursier PPL), Turism, Hoteluri, Restaurante - Marea Neagră (simbol bursier EFO) şi TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) au fost cele mai performante acţiuni de la Bursa româ­nească în luna septembrie 2020, cu randa­mente de 23,7%, 20,5%, respectiv 12%, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Următoarele locuri în topul aprecierilor au fost ocupate de Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO), cu un plus de 11,33%, şi de BRD SocGen (simbol bursier BRD), cu plus 8,33%. Dinamica producătorului de materiale plastice Promateris a fost susţinută în principal de publicarea rezultatelor semestriale, din care reiese o dublare a profitului net la 3,5 mil. lei şi o creştere cu 40% a cifrei de afaceri, la 53 mil. lei.

La THR Marea Neagră, consiliul de administraţie a propus repartizarea unor dividende suplimentare de 10,4 mil. lei din rezerve, iar la S1/2020 compania a raportat un profit net în creştere cu 69,5% (3,3 mil. lei) şi afaceri cu 150% mai mari (19,9 mil. lei).

În cazul BRD, ultimul raport publicat la Bursă, cel din 3 august, este raportul financiar semestrial. Banca a avut la nivel de grup un profit net de 415 mil. lei în S1/2020, în scădere cu 47% faţă de S1/2019, şi venituri operaţio­nale de 1,5 miliarde de lei, mai mici cu circa 100 mil. lei, obţinând o performanţă financiară rezilientă în contextul pandemiei.

În cazul TeraPlast, evoluţia din septembrie a fost susţinută de rezultatele financiare semes­triale, reflectate printr-o dublare a profitului net la aproape 30 mil. lei, cât şi de aşteptările viitoare legate de acestea, de recomandările de cumpărare din partea societăţilor de investiţii, dar şi de tranzacţia de vânzare a diviziei de oţel şi de anunţul de repartizare de dividende din valoarea tranzacţiei de vânzare. La polul opus, topul celor mai abrupte scăderi în septembrie a fost ocupat de furnizorul de accesorii de aluminiu Alumil Rom Industry (simbol bursier ALU), cu un minus de 18,5%, Erste Bank (simbol bursier EBS), cu o scădere de 12,1%, şi producătorul de benzi de cauciuc Artego Târgu-Jiu (simbol bursier ARTE), cu o depreciere de 10%.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
crestere,
bvb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici