Care sunt cele mai mari salarii cunoscute în România

Cel mai mare salariu din România, pentru care există documente oficiale care indică numele şi prenumele celui care îl încasează, este cel al lui Ionuţ Costea, preşedintele Eximbank, care a primit în 2009 venituri lunare de 27.000 de euro.

866 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai mari salarii cunoscute în România

Care sunt cele mai mari salarii cunoscute în România (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Venitul lui, obţinut în calitate de şef al unei bănci deţinută de stat, este mai mare decât cel primit de doi şefi de multinaţională - Alexandrina Gătej (fost CEO al Unilever South Central Europe) şi Adrian Băicuşi (fostul şef al Siemens România), care au avut în gestiune câteva sute sau mii de angajaţi şi afaceri de sute de milioane de euro. Subiect tabu în state precum Belgia, dezvăluirea celor mai mari salarii a devenit subiect de dezbatere atât în mediul politic, cât şi în rândul şefilor de multinaţională, care adesea folosesc aceste informaţii pentru a-şi negocia pachetele salariale.

Dacă până acum salariile directorilor din multinaţionale erau făcute publice numai prin intermediul head-hunterilor, care făceau o medie salarială a ofertelor angajatorilor în funcţie de industrie, trecerea din sectorul privat în sectorul de stat a unor directori din marile companii străine a dezvăluit, oficial, primele salarii de multinaţională oferite pe piaţa locală.

"Există şi salarii mai mari, cel puţin în banking şi în asigurări. Mulţi dintre cei care au trecut din sectorul privat la stat vor să-şi încerce puterile, să beneficieze de o nouă experienţă de viaţă, chiar dacă primesc salarii mai mici", este de părere George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri de pe piaţa locală şi fondatorul George Butunoiu Executive Search Consultants. Rudolf Fedorovici, headhunter în cadrul firmei de executive search Advice Human Resources, crede că în unele industrii - cum este energia, banking, retail şi auto, salariile pot fi mult mai mari.

Citeşte mai multe despre topul celor mai mari salarii cunoscute pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici