Care sunt cele mai scumpe oraşe din lume

Salarii mari, oportunităţi, locuri fantastice, dar şi cheltuieli pe măsură. Care sunt oraşele cu cel mai ridicat nivel de trai? Unde trăiesc bogaţii lumii? Potrivit companiei de consultanţă ECA International, care a realizat un studiu pentru a ajuta multinaţionalele să-şi organizeze mai bine bugetele de cheltuieli şi să le ofere angajaţilor condiţii mai bune de muncă şi de trai, oraşele din Japonia reprezintă la ora actuală cele mai scumpe locuri din lume.

890 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai scumpe oraşe din lume

Care sunt cele mai scumpe oraşe din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

ECA International a luat în calcul factori precum cheltuielile cu bunuri de consum, produsele alimentare de bază, cu serviciile, dar şi îmbrăcămintea, produsele electronice, viaţa socială şi mijloacele de transport.

Organizaţia de consultanţă a făcut diverse comparaţii între oraşe pentru a scoate în evidenţă costul de viaţă şi ce presupune acesta vis-a-vis de alte naţiuni.

1. Tokyo, Japonia

Cel mai scump oraş din lume este, fără doar şi poate, capitala Japoniei. Cheltuielie de bază în oraşul nipon, cele cu mâncarea sunt cu 35% mai mari decât cele din New York.

În ceea ce priveşte costurile cu îmbrăcămintea, acestea sunt cu 89% mai ridicate decât cele din New York, susţin emigranţii chestionaţi de ECA.

Spre exemplu, un burger costă în New York 6,67 dolari şi 8,18 dolari în Tokyo, iar un kilogram de mere 8,18 dolari spre deosebire de 3,18 dolari cât valorează în State.

2. Oslo, Norvegia

Mâncarea în Oslo costă cu 85% mai mult decat în New York, iar îmbrăcămintea cu 120 de procente mai mult.

De pildă, un burger costa în Oslo 15,73 dolari, iar un litru de lapte 2,8 dolari.

Emigranţii din Oslo susţin că ieşirile în oraş reprezintă un adevarat răsfăţ, având în vedere că o cină pentru două persoane, care include şi o sticlă de vin poate ajunge la 2.000 de coroane norvegiene (echivalentul a 368 dolari).

Cât despre mâncarea fast-food, costurile pentru o masă variază între 13 şi 18 dolari.

Află ce oraşe mai sunt în top 10 pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici