Care sunt companiile cu cel mai mult cash de pe bursă

Criza datoriilor suverane a prins cele mai importante 50 de companii de pe bursă cu rezerve de cash care cumulau la 30 septembrie circa 4 mld. lei (930 mil. euro), însă datoriile pe termen scurt ale acestora depăşeau pe medie de circa 2,6 ori creanţele pe care le aveau de încasat la aceeaşi dată.

291 afișări
Imaginea articolului Care sunt companiile cu cel mai mult cash de pe bursă

Care sunt companiile cu cel mai mult cash de pe bursă (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Compania cu cele mai multe lichidităţi de pe bursă la finele trimestrului trei erau OMV Petrom, cu rezerve de 867 mil. lei (201 mil. euro) urmată de monopolurile în transportul de gaze şi de electricitate Transgaz Mediaş (TGN) şi Transelectrica Bucureşti (TEL) cu lichidităţi de 537 mil. lei (124,9 mil. euro) şi respectiv 423 mil. lei (98,4 mil. euro), informează Ziarul Financiar.

Cel mai mare fond listat pe bursă, Fondul Proprietatea (FP) deţinea la aceeaşi dată rezerve de cash de 357 mil. lei (83 mil. euro), de 3,7 ori mai puţin faţă de începutul anului când lichi­dităţile fondului se ridicau la 1,3 mld. lei (306 mil. euro).

Pe de altă parte, combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi producătorul de materiale de construcţii Prefab Bucureşti (PREH) aproape au conturile goale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici