Cât au pierdut cei mai bogaţi 500 de miliardari ai lumii în 2022. Suma totală depăşeşte PIB-ul multor ţări

Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut în 2022 aproape 1.400 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

558 afișări
Imaginea articolului Cât au pierdut cei mai bogaţi 500 de miliardari ai lumii în 2022. Suma totală depăşeşte PIB-ul multor ţări

Sursa foto: Profimedia

Combinat cu inflaţia generalizată şi înăsprirea agresivă a politicilor băncilor centrale, anul a fost marcat de o serie dramatică de pierderi pentru un grup de miliardari ale căror averi au atins culmi inimaginabile în timpul erei COVID. În cele mai multe cazuri, cu cât creşterea este mai mare, cu atât căderea este mai dramatică: Elon Musk, Jeff Bezos, Changpeng Zhao şi Mark Zuckerberg au pierdut în total aproximativ 392 de miliarde de dolari din averile lor combinate.

Există, totuşi, veşti bune pentru unii miliardari. Gautam Adani din India i-a depăşit pe Bill Gates şi Warren Buffett în indicele de avere, în timp ce unele dintre cele mai bogate familii din lume, cum ar fi familia Koch şi clanul Mars, şi-au mărit, de asemenea, averile în mod considerabil. Francizele sportive au devenit la rândul lor din ce în ce mai valoroase, devenind tot mai inaccesibile, cu excepţia celor 0,0001% dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii.

Musk, cel mai bogat om din lume la acel moment, a pierdut 25,8 miliarde de dolari pe 27 ianuarie, după ce Tesla Inc. a avertizat asupra problemelor de aprovizionare. Este a patra cea mai mare scădere înregistrată într-o zi din istoria Bloomberg Wealth Index.

Cei mai bogaţi oameni din Rusia au pierdut în mod colectiv 46,6 miliarde de dolari pe 24 februarie, ziua invaziei Ucrainei. La scurt timp, autorităţile din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Statele Unite au impus o serie de sancţiuni împotriva „oligarhilor” ruşi şi a companiilor lor, făcând aproape imposibil pentru magnaţii din domeniul afacerilor să îşi controleze activele în Occident.

Pieţele chinezeşti suferă la rândul lor, cu 64,6 miliarde de dolari scurşi din averile celor mai bogaţi oameni din ţară la 14 martie. Aceştia au pierdut alte 164 de miliarde de dolari în 2022 din cauza eforturilor susţinute de a limita răspândirea COVID, a unei pieţe imobiliare în scădere şi a concentrării sporite asupra industriei tehnologice, în timp ce tensiunile comerciale cu SUA au continuat să aibă un impact negativ asupra celei de-a doua economii mondiale, notează Business Magazin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici