Cât au plătit românii care vin acasă de Crăciun pentru biletul de avion. Cel mai ieftin a costat 29 euro

Românii care se întorc acasă de Crăciun au plătit anul acesta între 29 şi 2.138 euro pe biletul de avion, iar preţul mediu plătit pe un bilet în perioada sărbătorilor de iarnă este de 151 de euro, arată Vola.ro într-un comunicat remis MEDIAFAX.

650 afișări
Imaginea articolului Cât au plătit românii care vin acasă de Crăciun pentru biletul de avion. Cel mai ieftin a costat 29 euro

Cât au plătit românii care vin acasă de Crăciun pentru biletul de avion. Cel mai ieftin a costat 29 euro

Principalele aeroporturi de îmbarcare pentru românii care vin acasă de Crăciun rămân oraşele europene cu comunităţi importante de conaţionali precum Londra, Bruxelles, Dublin, Madrid, Roma, Paris şi Milano. Luna decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru aeroporturile din lume şi România.

Conform datelor companiei turistice, pe cele mai populare rute europene, zborurile cu plecare în decembrie 2019 vor înregistra până la finalul anului creşteri de până la 30% faţă de anul anterior. De asemenea, numărul românilor care studiază şi lucrează în oraşele europene şi preferă să călătorească spre casă cu avionul în perioada sărbătorilor creşte de la an la an. Spre exemplu, în decembrie 2018 s-au înregistrat cu până la 48% mai multe rezervări faţă de luna decembrie 2017. Creşteri substanţiale s-au înregistrat şi la zborurile intercontinentale şi compania estimează cu până la 25-30% mai multe rezervări cu plecare în luna decembrie, 2019 faţă de luna decembrie, 2018.

În ultimii trei ani, costul călătoriilor spre România în perioada sărbătorilor a rămas stabil, indiferent de aeroportul de sosire. Preţul mediu al unui bilet de avion în această perioadă este de 151 euro/persoană. Peste 70% dintre zborurile rezervate sunt cu companii low-cost şi aproape jumătate dintre rezervările făcute includ şi un bagaj de cala.

Cel mai ieftin bilet de avion spre România cumpărat pentru o călătorie în perioada Crăciunului a costat 29 euro şi a inclus un bilet dus-întors pe ruta Roma – Bucureşti. Cel mai scump astfel de bilet a costat 2.138 euro şi a inclus un bilet dus-întors New York – Bucureşti, cu sosire în ajunul Crăciunului şi plecare pe 4 ianuarie.

Cea mai scurtă şedere aferentă unui bilet de avion este de doar o zi şi cea mai lungă este de 45 de zile. Totodată, cea mai lungă călătorie are că punct de îmbarcare Manila, Filipine, iar pasagerul va călători peste 25 de ore, inclusiv perioada de escală, pentru a ajunge în România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici