Cât va câştiga fostul CEO al Nokia după vânzarea către Microsoft a diviziei de telefoane a grupului finlandez

Fostul CEO al Nokia, Stephen Elop, va câştiga o compensaţie financiară care constă în salariul de bază pentru ultimele luni de activitate, plus un bonus şi un pachet de acţiuni şi opţiuni, în urma vânzării diviziei de telefoane mobile a grupului finlandez către Microsoft, tranzacţie de 5,4 miliarde euro.

304 afișări
Imaginea articolului Cât va câştiga fostul CEO al Nokia după vânzarea către Microsoft a diviziei de telefoane a grupului finlandez

Stephen Elop (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Elop va primi 4,2 milioane euro cash, reprezentând salariul de bază pentru ultimele luni de activitate plus un bonus, la care se adaugă un pachet de acţiuni şi opţiuni în valoare de 14,6 milioane euro, ajungând la 18,8 milioane euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Stephen Elop (49 de ani) a preluat conducerea Nokia în anul 2010, după ce şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Microsoft, avansând până în funcţia de vicepreşedinte. El a demisionat odată cu vânzarea celui mai important activ al companiei finlandeze către Microsoft.

Odată cu preluarea diviziei de telefoane a Nokia de către Microsoft, Elop revine în cadrul companiei americane, fiind unul dintre principalii potenţiali succesori au diectorului general Steve Ballmer, care şi-a anunţat recent demisia în termen de 12 luni.

Tranzacţia de 5,4 miliarde euro ar urma să fie finalizată în primul trimestru al anului viitor, după ce vor fi obţinute aprobările necesare de la acţionarii Nokia şi de la autorităţi.

Detaliile privind compensaţia financiară a fostului CEO apar în documentaţia publicată de Nokia pentru adunarea generală extraodrinară a acţionarilor, convocată în luna noiembrie. Acţionarii Nokia vor vota atunci asupra vânzării diviziei de telefoane mobile.

Nokia a anunţat că Microsoft s-a angajat să suporte 70% din costul pachetului de compensaţie obţinut de Elop în urma tranzacţiei.

Elop a câştigat un total de 9 milioane euro de la Nokia în cei trei ani de activitate, din salarii şi bonusuri, inclusiv pachete de acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici