Cât va oferi OMV Petrom ca dividente pentru o acţiune. Anunţul companiei

  • OMV Petrom, cea mai mare companie listată la bursa de la Bucureşti în termeni de capitalizare, a primit marţi aprobarea din partea acţionarilor pentru a-şi remunera investitorii cu 1,8 miliarde de lei sub formă de dividende, atât din profitul pe 2020, cât şi din rezerve.
  • Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat propunerea Directoratului de a distribui dividende în valoare bruta de 0,031 lei/acţiune pentru anul financiar 2020, menţinând acelaşi nivel cu cel din anul financiar 2019.
5856 afișări
Imaginea articolului Cât va oferi OMV Petrom ca dividente pentru o acţiune. Anunţul companiei

Petrom va distribui 1,8 miliarde de lei sub formă de dividende

„OMV Petrom îşi onorează angajamentele faţă de acţionarii săi, inclusiv statul român, şi alocă dividende la nivelul anului 2019, în pofida mediului volatil şi plin de provocări creat de pandemie. Randamentul dividendelor este unul competitiv, comparativ cu cel al competitorilor noştri regionali. Acest lucru reflectă buna performanţă financiară şi operaţională înregistrată de OMV Petrom într-o perioadă în care rezilienţa industriei noastre a fost pusă de pandemie la grea încercare, de-a lungul întregului lanţ valoric”, spune Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Potrivit Ziarului Financiar, compania la care grupul austriac OMV are o deţinere de 51% va plăti pe 7 iunie 2021 un dividend de 0,031 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de circa 7%. Valoarea totală a dividendelor reprezintă 136% din profitul net al anului 2020, aşadar şi o parte din rezerve. Din această sumă, statul român, în calitate de acţionar minoritar, va încasa 360 mil. lei.

De asemenea, acţionarii au votat marţi şi numirea lui Marius Ştefan (fondator şi director general al furnizorul de servicii de mobilitate Autonom), dar şi a lui Răzvan Nicolescu (fost partner şi lider pentru Europa Centrală responsabil de industria gazelor naturale, petrolului şi produselor chimice Deloitte şi fost ministru al energiei). Ambele numiri au un mandat de patru ani, până la 28 aprilie 2025.

Petrom are 24,8 mld. lei capitalizare, iar de la începutul anului 2021 acţiunile au urcat cu 22%.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat bugetul OMV Petrom SA pentru 2021, care prevede investiţii în valoare de 3,3 miliarde lei.

Petrom a raportat un profit net de 1,29 miliarde de lei pentru anul 2020, în scădere cu 64% faţă de anul precedent şi afaceri de 19,7 mld. lei, minus 23%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici