Câti bani primesc copiii din România în fiecare săptămână de la părinţi şi ce sume cheltuiesc lunar

Copii din România primesc o alocaţie medie săptămânală din partea părinţilor de 53 de lei, în martie 2024, în uşoară scădere (- 1%) faţă de aceeaşi lună a anului anterior, relatează zf.ro, potrivit datelor colectate de Revolut pe baza conturilor dedicate tinerilor sub 18 ani

1101 afișări
Imaginea articolului Câti bani primesc copiii din România în fiecare săptămână de la părinţi şi ce sume cheltuiesc lunar

Câti bani primesc copiii din România în fiecare săptămână de la părinţi şi ce sume cheltuiesc lunar

Suma medie cheltuită de copii într-o lună cu cardurile Revolut <18 este de 339 lei, cu 26% mai mult fată de perioada similară din 2023. Soldul zilnic într-un cont pentru copii în martie 2024 vs. martie 2023 a fost acelaşi, de aproximativ 150 de lei.

Din ianuarie 2024, alocaţia de stat pentru copii a crescut cu 13,8% la 292 de lei.

Produsul Revolut <18 este disponibil în mai mult de 20 de pieţe, printre care Regatul Unit, Spaţiul Economic European (SEE) inclusiv România, Australia, Singapore, SUA.

În ultimul an, baza de clienţi pentru aceste conturi junior din România - incluzând copiii şi părinţii sau tutorii - a crescut cu 65%.

La nivel international, Revolut a ajuns la peste 2 milioane de utilizatori ai Revolut <18, aplicaţia special concepută pentru copii şi adolescenţi cu vârste între 6 şi 17 ani. Numărul total al clienţilor (părinţi şi copii) care folosesc această aplicaţie depăşeşte 3,5 milioane de utilizatori.

Revolut modifică aspectul aplicatiei şi adaugă noi facilităti, precum un instrument de analiză a cheltuielilor şi bugetului, pentru a creşte interesul copiilor faţă de gestionarea propriilor fonduri, dar şi elemente de design care aduc un plus de personalizare, cum sunt wallpaper-ele.

Alte funcţii adăugate: buzunarele electronice, puşculiţe digitale în care tinerii pot pune deoparte fonduri pentru diverse obiective, opţiunea de rotunjire a mărunţişului, disponibilă gratuit pentru toţi utilizatorii, indiferent de planul deţinut de adultul căruia i se asociază contul pentru copii. În România, obiectivele cel mai des setate de tineri sunt: rezerve/economii, cadouri, gadget-uri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zf,
revolut,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici