CE a autorizat ajutoare temporare de până la 15.000 euro acordate fermierilor din România

Comisia Europeană (CE) a autorizat miercuri o schemă de ajutoare de stat cu un buget de 1,3 miliarde lei (circa 304 milioane euro), pentru sprijinirea fermierilor din România care întâmpină dificultăţi din cauza crizei economice, prin subvenţii de până la 15.000 euro, a anunţat miercuri instituţia.

110 afișări
Imaginea articolului CE a autorizat ajutoare temporare de până la 15.000 euro acordate fermierilor din România

CE a autorizat ajutoare temporare de până la 15.000 euro acordate fermierilor din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ajutoarele din cadrul schemei pot fi acordate până la 31 decembrie 2011 şi vor lua forma unor subvenţii directe.

Schema face parte din Cadrul temporar pentru măsuri de ajutoare de stat destinate să sprijine accesul la finanţare în contextul crizei financiare şi economice actuale, adoptat de Comisie în decembrie 2010, pentru a permite statelor membre să acorde ajutoare în sumă limitată producătorilor agricoli primari.

Schema este accesibilă tuturor fermierilor din toate subsectoarele producţiei agricole primare, cu condiţia ca aceştia să nu fi fost deja în dificultate la 1 iulie 2008, înainte de începerea crizei economice, şi este limitată în timp până la 31 decembrie 2011.

Se vor oferi ajutoare sub formă de subvenţii directe, în sumă de până la 15.000 de euro pe fermier, calculate pe baza unor parametri tehnici precum suma pe hectar şi unitate animal viu.

Comisia a autorizat deja în februarie, ca parte a Cadrului temporar de criză, o schemă de credite subvenţionate pentru fermieri, cu un buget de 120 milioane lei (aproximativ 30 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici