Ce nu ştiai despre Steve Jobs

Cofondatorul Apple şi fost director general al companiei a murit miercuri la vârsta de 56 de ani, fiind bolnav de cancer pancreatic.

937 afișări
Imaginea articolului Ce nu ştiai despre Steve Jobs

Steve Jobs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apropo.ro prezintă câteva aspecte despre cine a fost Steve Jobs, pe care marea majoritate a oamenilor nu le cunoşteau.

1. Natura umană versus creştere

Abia spre sfârşitul anilor '90, Steve Jobs a descoperit că are o soră biologică, Mona Simpson, a cărei părinţi l-au abandonat la naştere, el fiind crescut de Paul şi Clara Jobs, în Silicon Valley.

Mona Simpson este o scriitoare de succes, prima sa carte "Anywhere but Here" fiind dedicată mamei sale biologice şi fratelui Steve.

Cei doi s-au întâlnit prima oară la o petrecere de promovare a cărţii când Steve Jobs avea 27 de ani.

Cei doi au creat o relaţie de frate-soră extrem de strânsă, fiind cei mai buni prieteni şi admirându-se reciproc.

Acesta este argumentul suprem al naturii versus creşterea copilului când doi fraţi despărţiţi, fără sa ştie de existenţa celuilalt, crescuţi de familii diferite, ajung să exceleze fiecare pe domeniul ales.

2. Tatăl biologic al lui Steve Jobs se numeşte Abdulfattah Jandali

Dacă v-aţi fi întrebat cum îl cheamă pe tatăl lui Steve Jobs, în niciun caz nu v-ar fi trecut prin cap Abdulfattah şi nici faptul că la bază Steve este pe jumătate musulman.

Steve Jobs a fost născut pe 24 februarie 1955, fiind copilul cuplului de adolescenţi Joanne Simpson şi Abdulfattah Jandali care, din păcate, l-au dat spre adopţie, nefiind pregătiţi pentru a întemeia o familie.

Ulterior cei doi au decis să formeze un cuplu cu acte în regulă, aducând pe lume o fetiţă numiăa Mona Simpson, fără să îi spună (o perioadă lungă de timp) de existenţa fratelui acesteia.

Jandali a ajuns profesor de ştiinţe politice iar în 1962 a divorţat de Joanne Carole Schieble (numele ei de fată) a cărei ascendenţi erau din Elveţia şi Germania.

3. Steve Jobs a creat jocul "Breakout"

Pentru mulţi, dacă Steve Jobs nu ar fi realizat compania Apple şi ar fi spus "Eu sunt cel care a creat jocul Breakout!", ar fi fost îndeajuns să îl considere un adevărat geniu.

Citeşte mai multe lucruri despre Steve Jobs pe www.apropo.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici