Ce PROFIT a avut deţinătorul Google şi YouTube, după amenda Comisiei Europene

Alphabet, compania care deţine Google şi YouTube, a înregistrat un profit de 3,5 miliarde de dolari, generat de vânzări în valoare de 26 de miliarde de dolari, în al doilea trimestru din 2017, fiind influenţat de amenda de 2,7 miliarde de dolari aplicată de Comisia Europeană, potrivit Reuters.

2314 afișări
Imaginea articolului Ce PROFIT a avut deţinătorul Google şi YouTube, după amenda Comisiei Europene

Alphabet a raportat o creştere a veniturilor de 21%, în al doilea trimestru.

Rezultatele financiare au influenţat preţul acţiunilor Alphabet, care a scăzut cu 3% până la 967 de dolari.

Costurile veniturilor Alphabet - indicator care arată câţi bani trebuie să cheltuiască compania pentru a menţine funcţionale platformele înainte să adauge costurile precum cele destinate cercetării - au crescut cu 28%, peste creşterea veniturilor.

Alphabet a raportat 15,7 miliarde de dolari cash şi în conturi curente şi 79 de miliarde de dolari în titluri de valoare tranzacţionabile.

Alphabet şi compania de social media Facebook, care domină piaţa online de reclame, sunt în competiţie pentru reclame.

Anul acesta, Google se aşteaptă la un venit din reclame digitale în valoare de 73,75 miliarde de dolari, în timp ce Facebook este aşteptată să aibă un venit de 36,29 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare eMarketer. Împreună, cele două platforme vor deţine 49% din piaţă, a transmis eMarketer.

Google a primit o amendă de 2,7 miliarde de dolari penrtu că şi-a favorizat propriul serviciu de cumpărături. Dacă Google nu era amendat, Alphabet susţine că veniturile per acţiune ar fi fost de 8,9 dolari în al doilea trimestru, comparativ cu 7 dolari pe an anul trecut. Astfel, Alphabet a raportat câştiguri per acţiune de 5,01 dolari.

Venitul Google generat de reclame a crescut cu 18,4%, la 22,67 miliarde de dolari.

Venitul din alte produse, categorie care include telefoanele Pixel, Play Store şi sectorul cloud al Google, a crescut cu 42,3%, la 3,09 miliarde de dolari.

Costurile vor creşte mai repede decât vânzările, iar cheltuielile vor rămâne ridicate, în contextul în care din ce în ce mai multe căutări sunt realizate de pe dispozitivele mobile, precizează compania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici