Ce profit a realizat Facebook în anul 2012

Cea mai mare reţea de socializare online, Facebook, şi-a prezentat miercuri seară rezultatele financiare din anul 2012.

350 afișări
Imaginea articolului Ce profit a realizat Facebook în anul 2012

Ce profit a realizat Facebook în anul 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Facebook a realizat anul trecut un profit net de 1,31 miliarde de doalri, în urcare cu 13% faţă de nivelul din 2011. În 2011, Facebook a înregistrat un profit de 1,16 miliarde de dolari, la venituri de 3,7 miliarde dolari.

Profitul companiei a urcat cu 18% în trimestrul al patrulea, de la 360 milioane de dolari la 426 milioane dolari, iar veniturile au crescut cu 39%, de la 1,13 miliarde dolari la 1,58 miliarde dolari.

Rezultatele din ultimele trei luni ale anului au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, însă investitorii au acordat mai multă atenţie evoluţiei bazei de utilizatori a serivicilor mobile ale companiei, care a încetinit faţă de trimestrul al treilea, potrivit CNN Money.

Acţiunile Facebook au scăzut cu până la 10% în şedinţa de tranzacţii electronice de miercuri seară de la New York, dar au recuperat ulterior o bună parte din pierderi, afişând în final un declin de 4%.

Numărul utilizatorilor activi lunar pe site-ul mobil al Facebook a crescut cu 57% în perioada analizată, la 680 milioane, după un avans de 61% în trimestrul al treilea.

Capacitatea de a atrage venituri şi a realiza profit pe fondul tranziţiei tot mai evidente a utilizatorilor către platforme mobile a fost principalul motiv de îngrijorare pentru investitori în vara anului trecut, provocând scăderi puternice ale acţiunilor după listarea companiei la bursă, în luna mai.

Situaţia s-a schimbat în luna august, odată cu lansarea unei noi aplicaţii Facebook pentru platformele mobile, care afişează spoturi publicitare utilizatorilor care accesează reţeaua de socializare de pe smartphone-uri sau tablete.

Facebook a realizat astfel în trimestrul al patrulea venituri de 306 milioane de dolari din publicitate pe platforme mobile, reprezentând 23% din încasările totale generate de companie din advertising.

Totodată, numărul utilizatorilor activi zilnic de pe platforme mobile a depăşit în premieră indicatorul corespunzător pentru computere desktop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici