Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor care au ţinut piept pandemiei. Evoluţia veniturilor celor din sistemul sanitar, cât şi a celor din salubritate

  • Salariile angajaţilor din prima linie au crescut cu până la 15% de la an la an.
  • „Creşterea este datorată nivelului redus al salariului pe anumite roluri din aceste domenii”, a spus Sorina Donisa, CEO al companiei de recrutare APT.
3472 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor care au ţinut piept pandemiei. Evoluţia veniturilor celor din sistemul sanitar, cât şi a celor din salubritate

Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor care au ţinut piept pandemiei, de la sistemul sanitar până la serviciile de salubritate

Salariile din comerţ şi din gestionarea deşeurilor au crescut cel mai mult în perioada aprilie 2020 – aprilie 202

„Creşterea este datorată nivelului redus al salariului pe anumite roluri din aceste domenii, de cererea mare de forţă de muncă în piaţă pe aceste roluri“, a explicat Sorina Donisa, CEO al APT Resources & Services (n.r.: firmă de recrutare şi închiriere forţă de muncă în regim temporar). 

Angajaţii care nu au putut să lucreze de acasă în pandemie, respectiv curierii, casierii din super şi hiper­marketuri, angajaţii din energie, din serviciile de salubritate, cei din zona de front-office a sistemului bancar, care alături de medici, asistenţi şi profesori sunt în linia întâi în lupta cu pandemia, au avut creşteri salariale cuprinse între 5% şi 15% în perioada aprilie 2020 – aprilie 2021, conform calculelor ZF, bazate pe date de la Institutul Naţional de Statistică.

„Salariile au început să crească încă de la începutul anului 2021, mo­ti­vele fiind creşterea cererii de forţă de mun­că în piaţă, fluctuaţia de per­sonal mare, precum şi faptul că în 2020 ma­jo­ritatea companiilor nu au acordat ma­jorări salariale“, a mai precizat pentru ZF Sorina Donisa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici