CE susţine ANC în reducerea tarifelor de interconectare

Comisia Europeană (CE) susţine Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii în aplicarea ultimei etape de reducere a tarifelor de interconectare la reţelele de telefonie mobilă, care va intra în vigoare în 2009, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al comisarului Viviane Reding, Martin Selmayr.

56 afișări
Imaginea articolului CE susţine ANC în reducerea tarifelor de interconectare

CE susţine ANC în reducerea tarifelor de interconectare (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit legislaţiei, tarifele de interconectare la reţelele de telefonie mobilă Orange România şi Vodafone România vor scădea de la 0,064 euro/minut la 0,0503 euro/minut.

Prima etapă de reducere a tarifelor a avut loc la 1 septembrie 2006, când autoritatea de reglementare a stabilit că operatorii care se vor conecta la reţelele operate de Orange şi Vodafone vor plăti 0,0721 euro/minut.

Selmayr a mai spus că, în acest context, portabilitatea numerelor de telefon, care a devenit operaţională şi în România, va avea ca efect scăderea tarifelor de interconectare pe termen lung şi ar putea impulsiona operatorii de profil să reducă diferenţele dintre tarifele practicate "în reţea" şi "în afara reţelei".

"Ne aşteptăm ca aceste diferenţe să dispară până în 2011", a spus Selmayr, prezent la o conferinţă organizată de ANC pe tema portabilităţii numerelor de telefon.

Preşedintele ANC, Liviu Nistoran, a spus că o decizie finală cu privire la punerea în aplicare a ultimei etape de reducere a tarifelor de interconectare va fi luată până la finele anului, urmând să fie fundamentată şi în funcţie de concluziile unei ultime analize solicitate de instituţie cu privire la piaţa de telefonie mobilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici