CE va propune reglementări mai stricte la asigurările de viaţă sau pensiile private

Comisia Europeană (CE) va propune, în următoarele săptămâni, reglementări mai stricte în privinţa achiziţiei de produse financiare ca asigurările de viaţă sau pensiile private, a declarat, miercuri, o persoană apropiată situaţiei.

16 afișări
Imaginea articolului CE va propune reglementări mai stricte la asigurările de viaţă sau pensiile private

CE va propune reglementări mai stricte la asigurările de viaţă sau pensiile private (Imagine: Mediafax Foto)

Autorităţile de reglementare consideră că este nevoie de restabilirea încrederii în serviciile financiare, după ce guvernele au fost nevoite să intervină pentru sprijinirea sectorului în cea mai mare criză începând cu anii '30.

Michel Barnier, propus de Franţa pentru postul de comisar pentru pieţe interne, intenţionează să prezinte un pachet format din mai multe măsuri până la sfârşitul lunii martie.

Acestea vor include popuneri pentru protejarea deţinătorilor de poliţe de asigurare, principii pentru activitatea din domeniu şi o revizuire a sistemului de garantare a depozitelor bancare.

Nivelul minim de garantare a fost crescut în statele membre ale Uniunii Europene pentru a determina populaţia să nu-şi retragă banii de la băncile considerate nesigure.

"Trebuie să reglementăm şi trebuie să protejăm. Vom face ambele lucruri. Voi analiza îndeaproape problema protecţiei consumatorului", a declarat Barnier pentru Reuters.

Viitorul comisar a vorbit despre nevoia de a proteja mai bine consumatorii şi la audierea de confirmare din Parlamentul European, desfăşurată săptămâna trecută.

Autorităţile comunitare s-au concentrat în ultimii ani pe dezvoltarea unei pieţe unice pe segmentul financiar pentru companii şi instituţii, astfel încât să ofere mai multe posibilităţi investitorilor prin încurajarea competiţiei.

Executivul comunitar a indicat, în ultima perioadă, că analizează măsuri legislative privind vânzarea de produse investiţionale complexe către consumatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici