Cea mai mare bancă din Franţa desfiinţează 1.600 de locuri de muncă în Ucraina, din cauza crizei

BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, va desfiinţa până anul următor 1.600 de locuri de muncă la subsidiara din Ucraina, dintr-un total de circa 7.000, în contextul tulburărilor interne şi conflictului ţării cu Rusia.

175 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare bancă din Franţa desfiinţează 1.600 de locuri de muncă în Ucraina, din cauza crizei

Cea mai mare bancă din Franţa desfiinţează 1.600 de locuri de muncă în Ucraina, din cauza crizei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Banca, pe cât este posibil, funcţionează", a declarat directorul general al BNP Paribas, Jean-Laurent Bonnafe, referindu-se la subsidiara ucraineană, PAT Ukrsibbank, potrivit Bloomberg.

Principala preocupare a băncii franceze în ultimele două săptămâni în Ucraina a fost să asigure siguranţa angajaţilor, a spus el.

Ukrsibbank avea un sold al creditelor de 1,6 miliarde de euro la sfârşitul anului 2013, în scădere de la 1,8 miliarde de euro cu un an înainte. Banca va continua să se adapteze situaţiei, iar soldul creditelor va păstra probabil trendul de scădere, a notat Bonnafe.

Banca franceză avea 7.155 de angajaţi în Ucraina la sfârşitul anului 2013, mai mulţi decât la divizia din Marea Britanie, potrivit raportului anual. Anul trecut Ukrsibbank a închis 84 de sucursale, iar în prezent are circa 500 de unităţi.

Veniturile obţinute de bancă în Ucraina s-au situat la 161 milioane de euro în 2013. BNP a cumpărat 51% din Ukrsibbank în 2006 şi deţine în prezent circa 85% din acţiuni. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare controlează restul acţiunilor.

Rusia a anexat săptămâna trecută Crimeea, după ce populaţia regiunii ucrainene a votat prin referendum secesiunea de Ucraina şi alipirea la Rusia. Decizia Moscovei a astras noi sancţiuni din partea statelor occidentale.

Cele mai dure sancţiuni au fost impuse de SUA. De asemenea, preşedintele american Barack Obama a semnat un ordin prin care pot fi introduse noi sancţiuni împotriva Rusiei, în domenii precum serviciile financiare, energie, metale şi minerit, apărare şi inginerie.

Liderii mondiali s-au reunit luni la Haga pentru a discuta despre Ucraina, pe fondul temerilor provocate de tensiunile dintre Rusia şi Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici