Cea mai mare economie din UE tremură! Comenzile industriale germane au înregistrat cel mai mare declin de la apogeul pandemiei COVID-19

Producţia industrială germană a scăzut mai mult decât se aşteptau specialiştii în martie, în parte din cauza unei performanţe slabe a sectorului auto, ceea ce a reaprins temerile de recesiune în cea mai mare economie europeană.

6509 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare economie din UE tremură! Comenzile industriale germane au înregistrat cel mai mare declin de la apogeul pandemiei COVID-19

Cea mai mare economie din UE tremură! Comenzile industriale germane au înregistrând cel mai mare declin de la apogeul pandemiei COVID-19

Producţia industrială germană a scăzut mai mult decât se aşteptau specialiştii în martie, în parte din cauza unei performanţe slabe a sectorului auto, ceea ce a reaprins temerile de recesiune în cea mai mare economie europeană.

Producţia a scăzut cu 3,4% faţă de luna precedentă, după o creştere de 2,1% în februarie, a anunţat luni biroul federal de statistică. Analiştii se aşteptau la o scădere de 1,3%, potrivit Reuters.

"După o performanţă dinamică a producţiei industriale la începutul anului, s-a înregistrat o scădere neaşteptat de accentuată în martie", a declarat ministerul economiei.

În martie, comenzile industriale germane au scăzut cu 10,7% faţă de luna precedentă, pe o bază ajustată sezonier şi calendaristic, înregistrând cel mai mare declin de la o lună la alta din 2020, la apogeul pandemiei COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici