Ceaiul, tabietul care a devenit trend mondial. Românii beau ceai de peste 100 de milioane de lei pe an

  • La nivel global, ceaiul este pe locul doi la băuturi consumate, după apă, conform WSJ
  • Românii consumă ceai de peste 100 de milioane de lei pe an
  • Cota de piaţă a brand-urilor româneşti de ceai este de 42%, conform ZF
1301 afișări
Imaginea articolului Ceaiul, tabietul care a devenit trend mondial. Românii beau ceai de peste 100 de milioane de lei pe an

FOTO: Profimedia

Ghiceşte care este cel de-al doilea, cel mai băut lichid la nivel mondial. Nu, nu este cafeaua, ci ceaiul. În întraga lume, sunt băute 4 miliarde de căni de ceai pe zi, conform WSJ. Munca de acasă a ajutat transformarea ceaiului într-un tabiet. Românii beau ceai de peste 100 de milioane de lei pe an, conform Ziarului Financiar.

Teodora este fitoterapeut şi cunoaşte bine lumea plantelor. Dacă eşti sănătos, nu te sfătuieşte să faci abuz de ele. Pentru sezonul de toamnă, îţi dă câteva sfaturi. „Plantele pentru imunitate: măceşe, fructele de măceşe uscate, sunt universale: cătina, muşeţelul, păpădia, gălbenele”, spune ea. 

Pentru Dan, ceaiul devenise o rutină acum câteva luni. El este kinetoterapeut şi are cabinetul deschis în Bucureşti chiar lângă cel al Teodorei.  

„Cel mai des în viaţa mea am băut ceai în aprilie şi mai 2020. Lucram 4 ore pe zi, până la ora 12-13, după care veneam acasă, mâncam ceva, îmi făceam prima cană de ceai. Beam muşeţel, sunătoare, mentă, îmi mai puneam şi ghimbir şi adăugam şi miere”, povesteşte Dan.

Plantele în ceaiuri au o putere mai mare decât crezi. Dacă deja băutura face parte din rutina ta zilnică, ai grija, ceaiul poate deshidrata.

„Recomandarea noastră în uz terapeutic: nu mai mult de 2 ceaiuri pe zi. La al treilea ceai, deja începi să adaugi o cană cu apă lângă cana cu ceai”, explică Teodora Necula.

La nivel mondial (sursă: WSJ):

  • Preţurile frunzelor au crescu cu 50%
  • 3, 7 miliarde căni ceai / zi  (sursă: Euromonitorul Oficial)
  • Zone cultivare ceai : China, India, Kenya şi Sri Lanka

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici