CEC a primit avizul BNR la norma de creditare a populaţiei

Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) a primit avizul BNR pentru norma de creditare a populaţiei şi va aplica noile criterii, cel mai probabil, începând cu 1 septembrie, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele băncii, Radu Gheţea.

1 afișare
Imaginea articolului CEC a primit avizul BNR la norma de creditare a populaţiei

CEC a primit avizul BNR la norma de creditare a populaţiei

Banca va accepta, potrivit normei proprii, un grad maxim de îndatorare de 65% din veniturile nete ale familiei împrumutatului şi va aplica un avans între 0% şi 15% pentru creditele ipotecare.

"Sperăm ca clientela noastră tradiţională să poată beneficia de credite în condiţii mai bune decât în prezent. Asta nu înseamnă că nu-i aşteptăm să devină clienţi ai CEC şi pe cei cu venituri mai mari", a arătat Gheţea.

El a adăugat că va urma o perioadă de informare a personalului din teritoriu privind noile condiţii relaxate de creditare.

"Odată cu relaxarea condiţiilor cresc şi riscurile asociate creditelor, aşa că trebuie să fim foarte atenţi", a mai spus Gheţea.

Preşedintele CEC a precizat că norma elaborată de bancă acoperă şi problematica împrumuturilor atrase prin carduri de credit.

CEC este a şaptea instituţie care a primit avizul BNR pentru noile norme, după Alpha Bank, BRD-Groupe Societe Generale, Volksbank, BCR, Banca Transilvania şi ATE Bank România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici