Cei 212 milioane de lei pentru Regiunea Sud-Est în Programul Casa Verde Fotovoltaice, epuizaţi în 6 minute

Bugetul de peste 212 milioane de lei pentru Regiunea Sud-Est în Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost epuizat în 6 minute.

270 afișări
Imaginea articolului Cei 212 milioane de lei pentru Regiunea Sud-Est în Programul Casa Verde Fotovoltaice, epuizaţi în 6 minute

Cei 212 milioane de lei pentru Regiunea Sud-Est în Programul Casa Verde Fotovoltaice, epuizaţi în 6 minute

Vineri a început sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Sud-Est - judeţele judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea.

Bugetul de 212.400.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele 6 minute prin înscrierea unui număr de 10.620 persoane fizice, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„Programul Casa Verde Fotovoltaice continuă, astfel, în perioada următoare, peste 650 milione lei vor fi accesaţi de persoanele fizice, conform calendarului, în regiunile Sud Muntenia, Sud Vest şi Vest. Importanţa acestui program naţional este confirmată de interesul major în accesarare fondurilor de viitorii prosumatori, ceea ce ne determină să avem încredere că vom îndeplini obiectivul stabilit, acela de a creştete capacităţile de producere a energiei electrice din surse regenerabile”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicaţiei informatice, vor continua conform următorului calendar:
https://www.afm.ro/.../calendar-fotovoltaice-2023_05_03.pdf

Pentru toate regiunile, în prima zi programată, înscrierea în aplicaţie începe la ora 10:00.

Pentru regiunile în care înscrierea se va realiza în 3 zile lucrătoare consecutive, înscrierea începe la ora 10:00 în prima zi şi continuă până în cea de a treia zi, la ora 23:59.

Pentru regiunile în care cele 3 zile lucrătoare programate pentru înscrierea solicitanţilor sunt separate de zile nelucrătoare, orele de începere/încheiere a înscrierii sunt: În prima zi: 10:00 – 23:59, a doua zi: 0:00 – 23:59 şi a treia zi: 0:00 – 23:59.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici