Cel mai ieftin automobil din lume ar putea ajunge, în patru ani, pe piaţa europeană

Constructorul auto indian Tata Motors intenţionează să lanseze, peste aproximativ patru ani, cel mai ieftin autoturism din lume, denumit Nano, şi în Europa, preţul actual al maşinii, vândută deocamdată doar pe piaţa locală, fiind de 2.500 dolari.

1 afișare
Imaginea articolului Cel mai ieftin automobil din lume ar putea ajunge, în patru ani, pe piaţa europeană

Cel mai ieftin automobil din lume ar putea ajunge, în patru ani, pe piaţa europeană

"Vom dezvolta un model succesor în patru ani, care va fi în conformitate cu reglementările Euro 5 privind emisiile de carbon şi cele în caz de accident, care sunt în vigoare în Europa", a declarat Girish Wagh, şeful diviziei de autovehicule compacte a Tata Motors, într-un interviu pentru revista germană Focus.

Principalul obiectiv era să reducem consumul de combustibil de la cinci litri la 100 de kilometri, la doar trei litri, a afirmat Wagh.

Tata Motors a prezentat, în luna ianuarie, cel mai ieftin autoturism din lume, cu un preţ iniţial de 2.500 de dolari, facilitând astfel accesul mai multor milioane de consumatori din ţările emergente la un vehicul personal.

Iniţial, Tata a anunţat că va produce circa 250.000 de modele şi estimează că va înregistra o cerere anuală de un milione de unităţi.

Constructorul auto indian a arătat că se va concentra în primii doi-trei ani pe piaţa locală, înainte de a lua în considerare exportul modelelor Nano către Africa, America Latină şi Asia de Sud-Est.

Şi alţi constructori, printre care şi Ford, Volkswagen, Toyota, Honda Motor şi Fiat, încearcă să producă maşini mici pentru pieţele emergente, unde avansul economic mare a susţinut creşterea cererii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici