Cel mai mare venit făcut public: un avocat a câştigat 11,6 mil. euro în ultimii patru ani

Avocatul de business Florentin Ţuca, consultant în fuziuni şi achiziţii, a avut un venit net de 3,68 mil. euro în 2010.

678 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare venit făcut public: un avocat a câştigat 11,6 mil. euro în ultimii patru ani

Cel mai mare venit făcut public: un avocat a câştigat 11,6 mil. euro în ultimii patru ani (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Cel mai mare venit obţinut în România, pentru care există până acum documente oficiale care indică numele şi prenumele celui care l-a încasat, este cel al avocatului Florentin Ţuca, fondator şi managing partner al firmei Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care a câştigat în 2010 3,68 mil. euro şi 11,6 mil. euro în ultimii patru ani.

De-a lungul timpului au fost realizate multe topuri privind cele mai mari venituri din România, conform informaţilor de la ANAF sau din alte surse, dar aceste date nu ofereau şi detalii precum numele şi prenumele celui care le-a obţinut.
Florentin Ţuca, cel care coordonează cea mai mare casă de avocatură conform veniturilor realizate, a avut în ultimii patru ani venituri medii de peste 10.000 de euro în fiecare zi lucrătoare sau 240.000 de euro lunar, potrivit declaraţiilor de avere depuse de către soţia acestuia, Ţuca Alina Iuliana, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Cel mai bun an în ceea ce priveşte veniturile avocatului a fost 2009, când a raportat încasări de 4,39 mil. euro. Anul trecut, Ţuca, 42 de ani, a încasat "doar" 3,68 mil. euro din profitul de 16,4 milioane de euro al firmei, restul banilor fiind împărţit între cel de-al doilea managing partner al firmei, Gabriel Zbârcea, şi ceilalţi 14 parteneri care au participat la distribuirea profitului din 2010.
"Avocaţii câştigă şi când e bine, dar mai ales când e rău. Ei sunt primii la care apelează o companie mai ales în perioade de criză, când se desfăşoară procese de restructurare, dar şi în dosare de fuziuni şi achiziţii care necesită asistenţă juridică", spune Sorin Roibu, managing partner al firmei de consultanţă în resurse umane şi executive search Arthur Hunt România.
Citeşte mai multe despre cel mai mare venit făcut public pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici