Cel mai slab leu. Euro a depăşit pragul de 4,66 lei şi a ajuns la un nou maxim istoric

Cotaţia oficială afişată vineri, la ora 13.00, de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,6614 lei/euro, nivel maxim istoric şi plasat în premieră peste pragul de 4,66 lei pentru un euro.

1288 afișări
Imaginea articolului Cel mai slab leu. Euro a depăşit pragul de 4,66 lei şi a ajuns la un nou maxim istoric

Cel mai slab leu. Euro a depăşit pragul de 4,66 lei şi a ajuns la un nou maxim istoric

Pragul de 4,66 lei/euro mai fusese depăşit doar temporar, în şedinţele interbancare anterioare, dar până acum nu a fost consemnat ca o cotaţie oficială.

Vineri, când şedinţa de tranzacţionare debutase la cotaţii mai mici, euro a trecut pragul de 4,66 lei în jurul orei 10.50, după care s-a stabilizat pe noul palier, la ora 13.00 (când BNR consemnează cotaţia oficială) fiind de 4,6614 lei.

Deprecierea din ultimele zile a leului faţă de euro vine pe fondul turbulenţelor politice, dar şi în contextul în care balanţa comercială şi cea de plăţi înregistrează deficite tot mai mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici