Cele mai scumpe locuinţe vechi sunt în zona Unirea, cele mai ieftine în Berceni

Cele mai scumpe locuinţe vechi din Capitală, după preţul mediu de tranzacţionare pe metrul pătrat, sunt cele din zonele Unirea, Cotroceni şi Victoria, potrivit unui studiu al MagazinulDeCase.ro, care nu a inclus cartierele Herăstrău, Primăverii, Caşin şi Ferentari, cele mai ieftine sunt în Berceni.

157 afișări
Imaginea articolului Cele mai scumpe locuinţe vechi sunt în zona Unirea, cele mai ieftine în Berceni

Cele mai scumpe locuinţe vechi sunt în zona Unirea, cele mai ieftine în Berceni (Imagine: Mediafax Foto)

Studiul a fost realizat în perioada 1 iulie - 30 septembrie şi a analizat preţurile finale, de vânzare, pentru un număr de 462 de apartamente, stoc vechi, tranzacţionate în acest interval, se arată într-un comunicat al site-ului imobiliar MagazinulDeCase.ro.

Preţurile pe metrul pătrat sunt raportate la valoarea totală a imobilelor, fără îmbunătăţiri, şi calculate pentru suprafaţa utilă.

Zonele din categoria rezidenţial exclusivistă - Herăstrău, Primăverii şi Caşin - nu au fost incluse din lipsa unui număr reprezentativ de tranzacţii. În aceeaşi situaţie se regăseşte şi cartierul Ferentari.

În fruntea clasamentului, cele mai scumpe zone din Bucureşti sunt, în ordine, Unirii - 1.862 euro/mp, Cotroceni - 1.848 euro/mp şi Victoriei - 1.820 euro/mp, în timp ce, cele mai accesibile, sunt Drumul Taberei - 1.083 euro/mp, Pantelimon - 1.034 euro/mp şi Berceni - 1.011 euro/mp.

În lunile iulie-septembrie preţul mediu de tranzacţionare pe metrul pătrat, calculat la suprafaţa utilă a apartamentului, a fost cuprins, în zonele centrale din Bucureşti, între 1.311 şi 1.524 euro, cel mai mic preţ fiind înregistrat în zona Pache Protopescu, iar cel mai mare în zona Nerva Traian.

Autorii studiului au inclus au considerat zone centrale Nerva Traian, Dacia, Ştirbei, Sala Palatului, Kogălniceanu, 1 Mai, 13 Septembrie, Moşilor şi Pache Protopopescu.

Pentru categoria ultracentral - Unirea, Victoriei, Universitate, Magheru, cel mai mic preţ mediu de tranzacţionare a fost în zona Magheru, în timp ce maximul a fost atins în zona Unirii.

În cartiere, precum Tei, Iancului, Vitan, Ştefan cel Mare, Colentina, Militari preţurile medii pornesc de la 1.294 euro/mp.

"Realizarea studiului a fost posibilă în condiţiile în care dinamica tranzacţiilor a înregistrat o creştere care a permis astfel stabilirea unui nivel mediu al preţurilor în funcţie de zonă. După un an de la blocajul apărut în piaţă, astăzi putem să discutăm efectiv despre preţuri, având şi un număr semnificativ de tranzacţii. În acelaşi timp putem să analizăm şi unde ne situăm faţă de maximul pieţei atins la sfârşitul anului 2007, sau ca nivel faţă de pieţele din regiune", a declarat, în comunicat, director general la MagazinulDeCase.ro, Matei Malos.

În cadrul studiului au fost incluse doar apartamente din stocul vechi, nemobiliate şi fără îmbunătăţiri. În cazul comparaţiilor de preţuri între stoc vechi şi cel nou trebuie avut în vedere modul diferit de calcul al preţurilor. Pentru locuinţele noi în majoritatea cazurilor, preţurile sunt calculate pentru suprafaţa construită, inclusiv spaţii utile comune, în timp ce preţurile pentru stocul vechi se calculează pentru suprafaţa utilă.

În studiu au fost incluse 462 de unităţi locative, tranzacţionate între particulari, baza minimă de studiu pentru fiecare zonă fiind de 12 unităţi locative. În studiu au fost eliminate apartamentele de la primul şi ultimul etaj, fiind luate în considerare doar apartamente de confort I şi II.

MagazinulDeCase.ro este un serviciu online de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietari, în baza unui preţ fix, fără comision.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici