CEO Dumagas: Sunt antreprenori care vor să-şi cumpere două-trei camioane şi să plece cu ele în Europa

Piaţa de transporturi şi logistică a fost caracterizată optimist anul trecut, jucătorii fiind interesaţi de investiţii şi achiziţii, a declarat Mircea Vlah, CEO al companiei de transport şi logistică Dumagas.

5336 afișări
Imaginea articolului CEO Dumagas: Sunt antreprenori care vor să-şi cumpere două-trei camioane şi să plece cu ele în Europa

CEO Dumagas: Sunt antreprenori care vor să-şi cumpere două-trei camioane şi să plece cu ele în Europa

„Anul trecut a fost bun pentru piaţă. Am văzut firme care au făcut achiziţii de camioane, companii care au crescut şi am văzut optimism în piaţă cu mici excepţii. Şi anul acesta cred că există optimism pentru că în continuare sunt antreprenori care vor să-şi cumpere două-trei camioane şi să plece cu ele în Europa”, a adăugat el.

Pe de altă parte, se observă sectorul de profil se confruntă cu o serie de probleme şi cu o instabilitate caracteristică marii majorităţi a industriilor din România, care nu-i lasă pe jucători să-şi facă planuri pe temen lung.

Dumagas estimează pentru acest an un profit mai mare, iar în 3-4 ani aşteptările companiei sunt de dublare a EBITDA, indicator care s-a situat la 3,8 milioane de euro în 2015. Anul trecut, Dumagas a încheiat cu o cifră de afaceri de 191 milioane de lei (43 milioane de euro), în creştere cu circa 12% faţă de anul precedent, confom calculelor făcute pe baza datelor furnizate de companie. De asemenea, compania a avut un profit net de 331.000 lei.

„Driverii de creştere ai companiei au fost aceiaşi cu cei din 2014. Practic în 2014 am început o strategie de reorganizare şi restructurare a businessului şi timp de doi ani am urmărit eficientizarea activităţilor, am reînnoit flota într-un ritm accelerat, am pregătit personalul, am lucrat la toate punctele sensibile ale companiei“, a mai spus Mircea Vlah.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici