CEO-ul Cetelem: Nu am fost implicat în nicio consultare cu BNR pe gradul de îndatorare a populaţiei

Bruno Leroux, CEO-ul Cetelem, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că până acum nu a fost implicat în nicio consultare cu privire la reducerea gradului de îndatorare - proiect despre care Banca Naţională a României anunţase recent că se află în discuţii cu industria bancară.

1055 afișări
Imaginea articolului CEO-ul Cetelem: Nu am fost implicat în nicio consultare cu BNR pe gradul de îndatorare a populaţiei

CEO-ul Cetelem: Nu am fost implicat în nicio consultare cu BNR pe gradul de îndatorare a populaţiei

Întrebat dacă există consultări între Banca Naţională a României (BNR), bănci şi IFN-uri cu privire la reducerea gradului de îndatorare, Bruno Leroux, CEO al Cetelem, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat această informaţie. „Deocamdată este un subiect public, a fost pus în spaţiul public. Ce face Cetelem în acest moment este să invite la dezbateri şi consultări. Deci trebuie să ne mişcăm în această direcţie. Până la această dată, nu am fost implicat în nicio consultare”, a precizat Bruno Leroux, pentru MEDIAFAX.

Declaraţia a venit pe fondul unei confuzii generale cu privire la planurile BNR faţă de modificarea gradului de îndatorare al persoanelor fizice.

Pe de o parte, în urmă cu câteva zile, unele surse media au publicat o serie de informaţii pe care Banca Naţională a României (BNR) le-ar fi distribuit băncilor pentru consultări un proiect de modificare a Regulamentului 17/2012. Dar pe de altă parte, săptămâna trecută, Liviu Voinea, viceguvernator al BNR, a precizat că proiectul publicat „nu provine din Banca Naţională”.

Conform acestui proiect, s-ar urmări reducerea gradului de îndatorare al persoanelor fizice, atât pentru împrumuturile în lei, cât şi pentru cele în valută. Pentru cele în lei, modificările s-ar situa între 25% şi 50%, în funcţie de tipul de credit, iar pentru cele în valută s-ar situa între 15% şi 35%, de asemenea, în funcţie de tipul de credit.

De asemenea, întrebat cum se va adapta Cetelem unor potenţiale modificări ale gradului de îndatorare, Bruno Leroux răspuns: „De fiecare ne adaptăm. De fiecare dată când e o relegmentare, noi vom coopera. Trebuie să respectăm legea şi ce e important pentru noi este faptul că legea are logică”.

Bruno Leroux a făcut câteva precizări şi cu privire la Programul guvernamental „Investeşte în tine”, arătându-şi susţinerea pentru iniţiativă.

„Cred că orice lucru care merge în direcţia dezvoltării sustenabile a antrepenoriatului, a noii generaţii şi aşa mai departe, pot spune că îl susţin. Deci ceea ce are un impact pozitiv asupra societăţii şi asupra economiei sustenabile cred că este un lucru pozitiv. Astăzi trebuie să fim foarte pragmatici, şi orice iniţiativă care merge în ambele direcţii, noi o vom susţine”, a precizat CEO-ul Cetelem.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici