CEO-ul Starbucks spune că mai multe cafenele se vor închide din motive de securitate

Howard Schultz, directorul executiv al companiei, a declarat că Starbucks intenţionează să închidă mai multe cafenele, invocând riscuri de siguranţă, conform Bloomberg.

1326 afișări
Imaginea articolului CEO-ul Starbucks spune că mai multe cafenele se vor închide din motive de securitate

Într-o înregistrare video postată pe Twitter, Schultz a declarat că Starbucks închide cafenelele care “nu sunt neprofitabile” din cauza creşterii problemelor legate de siguranţă, inclusiv a infracţionalităţii, a persoanelor fără adăpost şi a consumului de substaţe interzise în băi. Compania a anunţat anterior că intenţionează să închidă 16 locaţii din cauza unor probleme de securitate.

“Acesta este doar începutul”, a spus Schultz. “M-a şocat faptul că una dintre principalele preocupări pe care le au partenerii noştri este siguranţa lor personală.”

Starbucks a declarat anterior că va închide locaţii în Portland, Oregon, Los Angeles, Philadelphia, Seattle şi Washington.

Lucrătorii implicaţi în eforturile de sindicalizare spun că aceste închideri sunt o încercare de a dezamorsa eforturile de organizare ale lucrătorilor. Starbucks Workers United, care nu a oferit un răspuns imediat, spune că peste 180 de locaţii au votat pentru sindicalizare.

Dintre cele 16 locaţii care urmează să fie închise, două din Seattle au votat recent pentru sindicalizare, iar o alta din Portland urma să voteze în august, a relatat In These Times pe 14 iulie.

Lucrătorii sindicalizaţi de la o cafenea Starbucks din Ithaca, New York, au acuzat în iunie compania din Seattle că a închis cafeneaua pentru a se răzbuna pe locaţia recent organizată. Starbucks a negat acuzaţia şi a declarat în repetate rânduri că respectă drepturile lucrătorilor de a se sindicaliza şi că respectă legea în materie de muncă.

În cazul magazinelor care sunt închise definitiv, lucrătorii cu acte în regulă pot trece la locaţiile învecinate, a precizat compania într-un e-mail. Starbucks a precizat că va comunica cu sindicatul pentru a discuta oportunităţile de transfer la alte locaţii.

Compania s-a angajat să ofere mai multe cursuri de formare în domeniul siguranţei pentru lucrători şi să clarifice procedurile de siguranţă, cum ar fi momentul în care să apeleze la numărul de urgenţă şi să facă modificări în ceea ce priveşte formatul şi amenajarea locaţiilor. Măsurile includ “închiderea unei toalete sau chiar închiderea permanentă a unei cafenele”, acolo unde siguranţa nu mai este posibilă, potrivit unei scrisori postate pe site-ul companiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici