Cererea de vehicule electrice va exploda. IEA: Numărul vehiculelor electrice va atinge 145 de milioane până la sfârşitul deceniului

Numărul maşinilor electrice, autobuzelor, camionetelor şi camioanelor grele este aşteptat să atingă 145 de milioane până în 2030, a declarat joi Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA).

298 afișări
Imaginea articolului Cererea de vehicule electrice va exploda. IEA: Numărul vehiculelor electrice va atinge 145 de milioane până la sfârşitul deceniului

Cererea de vehicule electrice va exploda. IEA: În lume, numărul vehiculelor electrice va atinge 145 de milioane până la sfârşitul deceniului

Potrivit Global Electric Vehicle Outlook, dacă guvernele îşi vor intensifica eforturile pentru a îndeplini obiectivele internaţionale privind energia şi clima, flota globală de vehicule electrice ar putea creşte şi mai mult, atingând 230 de milioane până la sfârşitul deceniului. Ambele proiecţii exclud vehiculele electrice cu două şi trei roţi.

Organizaţia cu sediul la Paris a declarat că aproximativ trei milioane de maşini electrice noi au fost înregistrate anul trecut, un număr record şi o creştere de 41% faţă de 2019.

Acest salt a împins numărul total de maşini electrice la peste 10 milioane, cifră completată cu aproximativ 1 milion de autobuze electrice, camionete şi camioane grele.

Creşterea vânzărilor de maşini electrice din 2020 a venit chiar şi pe fondul contracţiei cu 16% a pieţei mondiale a automobilelor, din cauza efectelor pandemiei. În primul trimestru al anului 2021, vânzările de maşini electrice au fost de aproape două ori şi jumătate mai mari decât în ​​aceeaşi perioadă din 2020.

AIE a declarat că totalul cheltuielilor consumatorilor pentru maşini electrice au totalizat 120 de miliarde de dolari în 2020, o creştere de 50% faţă de 2019, măsurile de sprijin guvernamental concepute pentru a încuraja preluarea vehiculelor electrice ajungând la 14 miliarde de dolari.

În întreaga lume, autorităţile caută să crească numărul de vehicule cu emisii reduse sau zero pe drumuri, în încercarea de a combate poluarea.

„Strategia de mobilitate durabilă şi inteligentă” a Comisiei Europene avansează scenariul în care cel puţin 30 de milioane de maşini cu emisii zero vor circula până în 2030.

Confruntaţi cu aceste ţinte, marii producători auto caută să îşi mărească oferta de vehicule electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici