CEZ: Construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 va întârzia cu un an

Construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala de la Cernavodă va întârzia cu un an pentru că autorităţile nu au anunţat încă oficial grupul CEZ, una dintre companiile implicate în proiect, cu privire la majorarea participaţiei statului la 51% în această investiţie.

25 afișări
Imaginea articolului CEZ: Construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 va întârzia cu un an

CEZ: Construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 va întârzia cu un an (Imagine: Mediafax Foto)

"Guvenul încă nu ne-a contactat. Proiectul va întârzia cu un an de zile, vor reîncepe discuţiile, structura finală a proiectului trebuie aprobată de Guvern, cel actual sau cel viitor, pentru că vin şi alegerile", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul de dezvoltare al CEZ România, Doru Voicu.

Guvernul a decis în acest an să majoreze participaţia Nuclearelectrica în proiectul construcţiei unităţilor 3 şi 4 de la 20% la 51%. Decizia a fost luată după ce deja toate cele şapte companii implicate în proiect (CEZ, Electrabel, ArceloMittal România, RWE, Enel, Iberdrola şi Nuclearelectrica) conveniseră asupra pachetelor de acţiuni.

CEZ mai este implicat în construcţia unor termocentrale la Borzeşti şi Galaţi, împreună cu Termoelectrica.

Potrivit lui Voicu, CEZ încă aşteptă decizia Termoelectrica cu privire la desemnarea partenerilor în aceste proiecte.

"Sperăm să primim un răspuns în scurt timp", a spus Voicu.

La Galaţi CEZ concurează cu Gaz de France, iar la Borzeşti cu Electrabel şi E.ON.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici