CFR a dat în folosinţă firul II modernizat pe traseul nou construit între Sighişoara şi Daneş

Circulaţia feroviară între Sighişoara şi Daneş se va face, începând de miercuri, pe firul II modernizat al traseului nou-construit între staţiile Sighişoara-Aţel, urmând ca trenurile să poată circula cu viteza de 160 de km/oră, anunţă un comunicat transmis miercuri de CFR.

646 afișări
Imaginea articolului CFR a dat în folosinţă firul II modernizat pe traseul nou construit între Sighişoara şi Daneş

CFR a dat în folosinţă firul II modernizat pe traseul nou construit între Sighişoara şi Daneş

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, informează că începând de miercuri, circulaţia feroviară între Sighişoara şi Daneş se va desfăşura pe firul II modernizat al variantei de traseu nou-construită pe intervalul de staţii Sighişoara - Aţel, care cuprinde 4 poduri feroviare, printre care podul în formă de arc peste râul Târnava Mare, 2 tuneluri - Sighişoara şi Daneş -, 2 podeţe şi pasajul superior peste DN 13”, anunţă CFR.

CFR precizează că lucrările de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe noua variantă de traseu dintre Sighişoara şi Daneş, pe care au fost construite trei lucrări de artă importante - podul în formă de arc peste râul Târnava Mare, în lungime de 134,6 m, tunelul Sighişoara, în lungime de 401 m şi tunelul Daneş, în lungime de 969 m, cel mai lung tunel de cale ferată construit în România după 1989 - vor permite atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h pe o lungime cât mai mare a traseului Sighişoara - Aţel.

Pe tronsonul Sighişoara - Coşlariu, în lungime de aproximativ 100 km, lucrările de modernizare pe cele trei loturi Sighişoara - Aţel, Aţel - Micăsasa şi Micăsasa - Coşlariu sunt executate în proporţie de 94%, iar până în prezent au fost date în exploatare staţiile: Sighişoara - Daneş (fir II pe traseul nou), Daneş - Dumbrăveni (Fir I), Dumbrăveni - Aţel - Mediaş (Fir II), Mediaş - Copşa Mică (Fir I), Copşa Mică - Micăsasa (Fir I), Micăsasa - Valea Lungă (Fir I), Valea Lungă - Blaj (Fir I), Blaj - Crăciunel (Fir II), Crăciunel - Podu Mureş (Fir I).

„Menţionăm faptul că, lucrările de modernizare aflate în execuţie între Sighişoara şi Coşlariu acoperă o gamă complexă de lucrări feroviare (linii, peroane, instalaţii de siguranţă şi dirijare a traficului, gări, puncte de oprire, poduri, podeţe, tuneluri, pasaje pietonale, treceri la nivel, substaţii de tracţiune) şi au ca obiectiv general asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului Rin-Dunăre (ramura nordică), îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă şi introducerea sistemului ERTMS/ETCS Nivel 2”, anunţă CFR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici