CFR Călători spune că apare eronat pe lista de datornici a ANAF

CFR Călători a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) despre o neregulă în lista debitorilor publicată pe siteul instituţiei, compania de transport precizând că figurează în mod eronat cu o restanţă de 10,8 milioane lei la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale de stat.

1277 afișări
Imaginea articolului CFR Călători spune că apare eronat pe lista de datornici a ANAF

CFR Călători spune că apare eronat pe lista de datornici a ANAF (Imagine: Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)

”Precizăm că în cursul lunii aprilie, prin mai multe documente transmise oficial de către ANAF, ni se comunică faptul că CFR Călători nu înregistrează obligaţii fiscale restante la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale de stat, întrucât acestea sunt solicitate la compensare cu TVA de recuperat în valoare de aproximativ 10,8 mil. lei, cifra care apare în tabelul debitorilor dat publicităţii”, a anunţat joi CFR Călători.

Având în vedere că nu are obligaţii restante la buget, compania a solicitat oficial ANAF rectificarea listei şi a primit asigurări că situaţia va fi remediată.

”Conform prevederilor art. 167 din Legea nr. 207 /2015 Cod de Procedură Fiscală, «compensarea operează de drept la data la care creanţele există deodată, fiind deopotrivă certe, lichide şi exigibile». Creanţele sunt exigibile la termenul prevăzut de lege pentru depunerea decontului cu suma negativă de TVA cu opţiune de rambursare”, respectiv 25.03.2016 depus cu nr. de recipisă INTERNT – 89489241-2016 (pentru luna februarie 2016) conform OPANAF nr.588/2016, chiar dacă termenul soluţionării cererii noastre este de 45 de zile de la data înregistrării acesteia (art.77 din Legea nr. 207 /2015 Cod de Procedură Fiscală)”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Astfel, Direcţia Generală a Marilor Contribuabili a ANAF are în lucru cererea de compensare a CFR Călători înregistrată pe 25 martie pentru luna februarie. Această compensare reprezintă TVA-ul de recuperat de către CFR Călători de la ANAF în sumă de chiar aproximativ 10,8 mil lei, cifra din lista ANAF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici