CFR scoate la licitaţie pentru închiriere peste 1.000 de spaţii comerciale şi terenuri

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA organizează săptămâna viitoare 8 licitaţii publice pentru închirierea a peste 1.000 de spaţii comerciale şi terenuri, în suprafaţă totală de aproape 390.000 de metri pătraţi, în vederea optimizării fluxului de numerar.

466 afișări
Imaginea articolului CFR scoate la licitaţie pentru închiriere peste 1.000 de spaţii comerciale şi terenuri

CFR scoate la licitaţie pentru închiriere peste 1.000 de spaţii comerciale şi terenuri (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Licitaţiile sunt programate pentru 22 iulie 2014, la sediile celor 8 regionale de cale ferată, şi vizează vânzarea 1.072 de spaţii cu o suprafaţă totală de 42.060 mp şi terenuri totalizând 347.358 mp, către agenţi economici care doresc să-şi extindă activităţile comerciale, administrative sau de prestări servicii la nivel local, regional sau naţional.

"Spaţiile comerciale sunt situate în gări, sau în proximitatea acestora, şi pot fi închiriate şi de micii întreprinzători care analizează intrarea şi dezvoltarea unei activităţi comerciale pe piaţa locală (...). Dezvoltatorii şi reprezentanţii marilor branduri care doresc să intre şi pe piaţa de retailer locală sunt aşteptaţi să participe la cele 8 licitaţii, marţi 22 iulie, începând cu ora 9:00 (...)", se arată într-un comunicat al CFR.

Reprezentanţii CFR menţionează că gările "modernizate la standarde europene" asigură agenţilor economici condiţiile optime pentru a-şi adapta ofertele de produse şi serivicii la cerinţele celor aproximativ 60 de milioane de călători, care tranzitează anual staţiile de cale ferată.

"Prin această abordare pe piaţa imobiliară, dorim ca activităţile comerciale din staţiile de cale ferată, să îmbine perfect calitatea produselor cu serviciile oferite celor aproximativ 60 de milioane de călători, în contextul în care prin modernizarea gărilor s-a redimensionat şi îmbunătăţit aria comercială a companiei. Valorizarea spaţiilor şi terenurilor deţinute de companie este parte a unui proces complex de creştere a eficienţei economice, dar şi de a optimiza fluxul de numerar, necesar pentru a asigura condiţii şi servicii de calitate în gări", a declarat Macarie Moldovan, director general al CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administrează infrastructura feroviară publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici