Chevrolet a livrat în România primul model fabricat în Europa

Chevrolet a livrat în luna iunie primul model fabricat în Europa, respectiv varianta îmbunătăţită a autoturismului Aveo în cinci uşi, varianta în trei uşi urmând să fie disponibilă pe piaţa românească de la jumătatea luni iunie, au declarat, marţi, reprezentanţii mărcii în România.

303 afișări
Imaginea articolului Chevrolet a livrat în România primul model fabricat în Europa

Chevrolet a livrat în România primul model fabricat în Europa (Imagine: www.chevroletaveo.ro)

Cele două variante sunt echipate cu motorizări de 1,2 litri pe benzină de 84 CP şi 101CP.

Versiunea în cinci uşi are un preţ de pornire de 9.100 de euro, iar cea în trei uşi de 8.850 de euro. Pentru ambele variante, lungimea maşinii este de 3,92 metri, lăţimea de 1,68 metri, înâlţimea de 1,505 metri, iar ampatamentul este de 2,48 metri.

Noile variante ale modelului Aveo ating viteza de 100 de km/h în 13 secunde şi au o viteză maximă de 170km/h.

Modelul este fabricat la uzina FSO din Varşovia, Polonia, urmând ca în acest an să fie produse, aproximativ 60.000 de automobile Aveo, iar anul viitor producţia va creşte la aproximativ 100.000 de unităţi.

"Producerea modelului Aveo în Polonia măreşte capacitatea globală de producţie a Chevrolet şi ne oferă posibilitatea de a satisface cererea regională aflată în continuă creştere şi de a micşora timpii şi distanţele de livrare", a declarat, într-un comunicat, directorul executiv al Chevrolet Europa,Wayne Brannon.

General Motors, proprietara mărcii Chevrolet, a inaugurat în luna martie o fabrică în Uzbekistan care va fabrica 250.000 de automobile Chevrolet pe an. O noua uzină va fi deschisă până la sfârşitul anului la Sankt Petersburg, Rusia, care va ave ao capacitate de 70.000 de unităţi pe an.

Compania mai deţine fabrici în Ucraina, unde anul trecut a produs 120.000 de unităţi, iar prin parteneriate cu producători locali mai are uzine la Togliatti, Kaliningrad şi Kazakstan.

Vânzările Chevrolet au scăzut cu 11%, de la 2.802 unităţi în primul trimestru al anului trecut la 2.492 în intervalul ianuarie-martie din acest an.

Vânzările General Motors (GM) Europa au crescut în primul trimestru cu 3,3%, la nivelul record de 572.137 de vehicule, pe fondul evoluţiilor favorabile înregistrate pe pieţe precum Rusia, Polonia, Bulgaria şi România, care au compensat declinul semnificativ din Spania şi Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici