China a blocat importurile unor modele Renault, invocând riscuri privind siguranţa

Autorităţile chineze pentru inspecţia calităţii au oprit importurile mai multor modele de autovehicule produse de constructorul francez Renault, ca urmare a unor "riscuri serioase privind siguranţa" şi neconformitatea cu anumite standarde tehnice.

31 afișări
Imaginea articolului China a blocat importurile unor modele Renault, invocând riscuri privind siguranţa

China a blocat importurile unor modele Renault, invocând riscuri privind siguranţa

Decizia vizează modele Laguna Ph2, Scenic, Megane Ph2 şi Megane Ph2 Coupe-Cabriolet, potrivit Autorităţii Generale pentru Supravegherea Calităţii, Inspecţie şi Carantină.

"În timpul recentelor inspecţii ale importurilor am constatat, în mod repetat, că loturi de autovehicule pentru pasageri produse de Renault (...) nu întrunesc standardele obligatorii şi cerinţele tehnice, existând riscuri serioase privind siguranţa", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Un purtător de cuvânt al Renault a declarat că grupul francez este "surprins", întrucât calitatea modelelor vizate de decizia autorităţilor, care constituie întreaga gamă exportată de producător în China, a fost demonstrată de studii şi analize ale presei.

Oficialii chinezi au precizat că în trecut autovehiculele Renault "au prezentat probleme privind calitatea în multe rânduri".

Comunicatul autorităţilor de la Beijing nu a precizat problemele identificate privind siguranţa pasagerilor, însă a cerut Renault să examineze cu atenţie exporturile către China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici