China are rival. Guvernul de la New Delhi afirmă că Tesla va dubla importurile de piese din India

  • Tesla este pe cale să îşi dubleze importurile de piese din India, a declarat ministrul comerţului din New Delhi.
  • India încearcă să îşi sporească rolul global în lanţul de aprovizionare cu vehicule electrice, rivalizând cu China.
280 afișări
Imaginea articolului China are rival. Guvernul de la New Delhi afirmă că Tesla va dubla importurile de piese din India

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Ministrul indian al Comerţului, Piyush Goyal, a făcut aceste comentarii după o vizită la fabrica Tesla din California.

"Sunt mândru să văd importanţa tot mai mare a furnizorilor de componente auto din India în lanţul de aprovizionare a vehiculelor electrice Tesla", a declarat Goyal pe reţelele de socializare. "Este pe cale să îşi dubleze importurile de componente din India".

India încearcă, de asemenea, să convingă Tesla să construiască o fabrică în ţară şi ia în considerare reducerea tarifelor pentru maşinile electrice importate pentru a atrage compania.

Directorii Tesla s-au întâlnit cu oficiali guvernamentali indieni de cel puţin trei ori în ultimul an. În iunie, prim-ministrul Narendra Modi s-a întâlnit cu Musk la New York în timpul unei vizite de stat în SUA şi i-a cerut să ia în considerare India ca bază de producţie.

Un pariu pe India ar fi unul îndrăzneţ, dar riscant pentru Tesla. Piaţa indiană de vehicule electrice este la început şi se concentrează în mare parte pe vehiculele pe două roţi, iar orice automobil ar trebui să aibă un preţ competitiv pentru a câştiga cea mai mare piaţă în curs de dezvoltare din lume.

În cadrul discuţiilor cu guvernul indian, Tesla a declarat că ar putea produce un vehicul cu un preţ mai mic de 30.000 de dolari, pe care compania l-ar vinde în India şi, eventual, l-ar exporta în restul regiunii, folosind ţara ca centru de producţie.

O fabrică în India ar fi a şasea fabrică a Tesla, inclusiv viitoarea sa unitate din Mexic, şi ar marca o expansiune pe o piaţă auto uriaşă, dominată de vehicule cu costuri mai mici. 

India încearcă să reducă avansul deţinut de China, vecinul său nordic mai bogat şi rivalul geopolitic, în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologiei pentru vehicule electrice şi semiconductori.

Tarifele ridicate ale Indiei pentru autovehicule, menite să stimuleze producţia locală, au reprezentat o problemă persistentă pentru producătorii auto străini, iar Regatul Unit face presiuni asupra Indiei pentru a reduce tarifele pentru autovehicule în cadrul discuţiilor dintre cele două ţări privind un acord de liber schimb.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici