China cere explicaţii de la FedEx, după ce compania americană de curierat a refuzat să expedieze produse Huawei

Ministerul de Externe al Chinei a declarat, luni, că FedEx Corp ar trebui să ofere o explicaţie adecvată, după ce compania şi-a cerut scuze pentru refuzul de a expedia un telefon Huawei Technologies din Marea Britanie în Statele Unite, scrie Reuters.

1819 afișări
Imaginea articolului China cere explicaţii de la FedEx, după ce compania americană de curierat a refuzat să expedieze produse Huawei

China cere FedEx o explicaţie adecvată asupra refuzului de a expedia produse Huawei

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Geng Shuang, a declarat, la un post de ştiri din Beijing, că aşteaptă o explicaţie din partea companiei americane, FedEx, în privinţa refuzului de a presta serviciul de exediere pentru produsul Huawei.

FedEx şi-a prezentat scuzele, explicând că a fost o "eroare operaţională" după ce PC Magazine, o revistă americană de calculatoare, a anunţat, vineri, că FedEx a refuzat să livreze telefonul.

Această este încă o situaţie în care companiile americane sunt prinse între fricţiunile dintre Statele Unite şi China, după ce Washingtonul a pus Huawei pe o listă neagră, luna trecută, în numele securităţii naţionale.

China a mai lansat, anterior, o anchetă în care acuza FedEx Corp că a livrat produse Huawei la adrese greşite, fără a oferi, însă, detalii despre livrările în cauză.

Taguri:
huawei,
fedex,
china

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici