China este prima economie mare care iese din recesiune - VIDEO

China este prima mare economie care iese din recesiune, înregistrând în trimestrul al doilea o creştere de 7,9%, după ce avansul din primele trei luni, de 6,1%, a fost cel mai slab din ultimii zece ani, relatează Bloomberg.

27 afișări
Imaginea articolului China este prima economie mare care iese din recesiune - VIDEO

China este prima economie mare care iese din recesiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creşterea consemnată de PIB a depăşit estimarea de 7,8% a analiştilor Bloomberg.

China, cel mai important contribuitor la avansul economiei mondiale, a devansat miercuri Japonia, devenind a doua mare piaţă de capital la nivel mondial, în funcţie de valoare, după ce programul guvernamental de susţinere a activităţilor, de 4.000 de miliarde de yuani (585 miliarde dolari) a stimulat creditarea şi creşterea preţurilor acţiunilor.

Ritmul de dezvoltare din primul semestru a pus bazele respectării ţintei de creştere economică de 8% pentru 2009, crearea de locuri de muncă şi menţinerea stabilităţii sociale, potrivit biroului de statistică din China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici