China raţionalizează vânzările de motorină

Vânzările de motorină la benzinăriile din cel puţin patru provincii din China au fost raţionalizate, în condiţiile în care cotaţia record a petrolului a afectat producţia rafinăriilor chineze, transmite Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului China raţionalizează vânzările de motorină

China raţionalizează vânzările de motorină

Raţionalizarea vânzărilor de carburanţi reprezintă un indiciu că preţul record al petrolului, care a depăşit vineri nivelul de 92 de dolari pe baril, îşi pune amprenta asupra cererii din al doilea mare consumator de energie la nivel mondial, după Statele Unite.

"Oferta de carburanţi este în scădere. Raţionalizăm vânzările", a declarat directorul pentru vânzări al rafinăriei Sinopec, situată în provincia Jiangsu din estul Chinei.

La benzinăriile de pe autostrada care leagă provinciile Fujian şi Zhejiang camioanele au format cozi lungi, iar cantitatea de motorină pentru fiecare cumpărător a fost limitată la circa 20 de litri, în cazul staţiilor de stat, şi la 40 de litri la cele private.

În lipsă de carburanţi, multe activităţi au fost suspendate în provincia Guangdong, important centru de producţie şi export al ţării, au declarat oficiali din industrie.Şi în provincia Hunan, din estul ţării, au fost impuse restricţii de comercializare a carburanţilor, în unele oraşe, precum şi pe autostrada principală.

Autorităţile de la Beijing se tem că o eventuală scumpire a carburanţilor va accelera inflaţia şi controlează strict preţurile pentru a proteja consumatorii de majorarea cu 50% a cotaţiei petrolului, de la începutul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici