China s-ar putea confrunta în 2008 cu cel mai dificil an pentru economie

Premierul chinez Wen Jiabao a declarat că anul 2008 ar putea fi cel mai dificil pentru economia naţională, din cauza incertitudinilor de pe plan mondial şi a problemelor cu care se confruntă piaţa locală.

2 afișări
Imaginea articolului China s-ar putea confrunta în 2008 cu cel mai dificil an pentru economie

China s-ar putea confrunta în 2008 cu cel mai dificil an pentru economie

Declaraţiile lui Wen se adaugă temerilor exprimate de oficialii de la Beijing legate de accelerarea inflaţiei la maximul ultimilor zece ani, declinul bursei şi apariţia unor întreruperi în alimentarea cu electricitate ca urmare a condiţiilor meteo extreme din această iarnă.

"Noi, conducerea Consiliul de Stat, ne temem că 2008 va fi cel mai dificil an pentru economie. Există mulţi factori de incertitudine în condiţiile internaţionale şi mediul economic, iar piaţa locală se confruntă cu multe dificultăţi şi contradicţii noi", a spus oficialul chinez pentru postul de radio China National Radio.

Premierul Chinei nu a furnizat detalii privind problemele cu care s-ar putea confrunta economia sau ce măsuri ar trebui să ia guvernul pentru a le contrabalansa.

Oficialii de la Beijing au promis că vor înăspri condiţiile de politică monetară în acest an, pentru a combate accelerarea inflaţiei şi a reduce avansul economic, dar unii analişti au comentat că un posibil declin al exporturilor, determinat de situaţia globală, ar putea presa guvernul să adopte o atitudine de relaxare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici