Chinezii bogaţi îşi vor face de cap într-un club în care intrarea costă 18.500 de euro

În Shanghai, Harrods deschide un club pentru 250 de chinezi foarte bogaţi în locaţia Casa Cha, o clădire istorică construită în 1920.

2579 afișări
Imaginea articolului Chinezii bogaţi îşi vor face de cap într-un club în care intrarea costă 18.500 de euro

Economia chineză se confruntă cu probleme serioase, creştere de doar la 0,8% în al doilea trimestru al anului 2023, comparativ cu primele trei luni ale anului, iar şomajul în rândul tinerilor peste 21%.

În pofida acestor dificultăţi, Harrods, brandul britanic al produselor de lux, a decis să se concentreze pe piaţa chineză cu un club exclusivist în Shanghai.

Clubul membrilor privaţi se va deschide în Cha House, o clădire istorică din Shanghai construită în 1920 şi mutată în 2010 aproximativ 50 de metri folosindu-se o operaţiune îndrăzneaţă de inginerie şi restaurare conservatoare.

Schimbare de paradigmă: bogăţia nu se mai prezintă „la vedere”

Harrods va avea un restaurant Gordon Ramsay în casa sa din Shanghai: baruri, saloane, săli de banchet private.

„Oamenilor nu le mai place să-şi arate bogăţia aşa cum făceau cândva, aşa că este foarte important să ai ocazia de a te întâlni în privat cu oameni de acelaşi nivel”, a declarat directorul Harrods, Michael Ward, pentru Financial Times.

Costul abonamentului anual pentru accesul în club este de 150.000 de yuani, echivalentul a 18.500 de euro. Doar 250 de norocoşi au fost admişi la Harrods Cha House.

De ce merge renumitul brand acasă la chinezi? Pentru simplul fapt că, în 2022, 16% din produsele vândute de magazinul Harrods din Londra au fost livrate cumpărătorilor chinezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici