Chiriţoiu: În următoarele luni va fi o avalanşă de refinanţări, notarii vor scădea drastic taxele

În următoarele luni va fi o avalanşă de refinanţări de credite ale populaţiei, în contextul în care şi notarii scad taxele, iar băncile vor încerca să atragă clienţii instituţiilor concurente, crede şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

20 afișări
Imaginea articolului Chiriţoiu: În următoarele luni va fi o avalanşă de refinanţări, notarii vor scădea drastic taxele

Chiriţoiu: În următoarele luni va fi o avalanşă de refinanţări, notarii vor scădea drastic taxele (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Până la urmă tot la asta se va ajunge (refinanţări - n.r.), pentru că oamenii nu sunt proşti, nu vor sta la o dobândă de 10%, doar că asta va dura timp. Oamenii trebuie să se apuce din nou să cerceteze piaţa, să vadă care sunt ofertele, adică sunt nişte costuri administrative şi ale clienţilor şi ale funcţionarilor băncilor", a spus Chiriţoiu într-o conferinţă de presă.

El anticipează că în lunile următoare mulţi români vor găsi o cale să-şi refinanţeze împrumuturile, iar concurenţa între bănci va creşte.

Chiriţoiu a dat exemplu Raiffeisen Bank România, instituţia care s-a opus vehement aplicării OUG 50/2010, dar care a introdus în ofertă o promoţie de refinanţare a creditelor de la alte bănci.

Totodată, preşedintele Consiliului Concurenţei a spus că au existat discuţii cu notarii, care au votat în forurile de conducere să reducă foarte mult taxele pentru "reipotecare" de la o medie de 2.000 de lei la numai 100 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici