Chiţoiu: Guvernul vrea deduceri de 50%-100% pentru cheltuielile firmelor cu cercetarea şi inovarea

Cheltuielile firmelor cu cercetarea şi inovarea vor fi deductibile în proporţie de 50%-100%, posibil începând de anul viitor, a declarat vineri, la Craiova, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu.

190 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu: Guvernul vrea deduceri de 50%-100% pentru cheltuielile firmelor cu cercetarea şi inovarea

Daniel Chiţoiu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Este un domeniu pe care, din păcate, România nu a pus un accent foarte mare în ultimii ani. (...) Avem prevăzute o serie de măsuri de natură fiscală şi financiară pentru a sprijini domeniul cercetării-inovării. Primul punct, şi cel mai important pentru mediul de afaceri în a-l stimula să încheie parteneriate cu mediul academic şi cu instituţiile statului, este faptul că ne dorim deduceri între 50% şi 100% pentru toate cheltuielile cu cercetarea şi inovarea", a afirmat Chiţoiu la Universitatea din Craiova.

De această facilitate ar urma să beneficieze şi companiile mari şi IMM-urile.

Sprijinul va fi acordat "în funcţie de mărimea operatorilor economici, în funcţie de sumele acordate acestui domeniu, dar şi în funcţie de domeniile prioritare ale economiei naţionale", a mai spus Chiţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici