Christine Lagarde, declaraţia momentului: Europa are nevoie de o bursă unificată şi propria versiune a SEC

Europa are nevoie de propria versiune a Comisiei americane pentru valori mobiliare şi bursiere ( SEC) şi de o bursă unificată pentru a strânge suficienţi bani pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă regiunea, a declarat preşedintele Băncii Centrale Europene, potrivit FT.

9950 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde, declaraţia momentului: Europa are nevoie de o bursă unificată şi propria versiune a SEC

Christine Lagarde, declaraţia momentului: Europa are nevoie de o bursă unificată şi propria versiune a SEC

Christine Lagarde a declarat vineri, într-un discurs ţinut la Frankfurt, că "crearea unei SEC europene" care să înlocuiască reţeaua eterogenă de organisme de supraveghere naţionale ar contribui la colectarea sumelor masive necesare pentru a face faţă triplei provocări reprezentate de "deglobalizare, criza demografică şi decarbonizare".

În cadrul Congresului bancar european, Lagarde a făcut apel la consolidarea între bursele financiare naţionale din Europa, afirmând că "o piaţă de capital cu adevărat europeană are nevoie de infrastructuri de piaţă consolidate - şi aici sectorul privat îşi poate arăta şi el determinarea".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici