Cifre îngrijorătoare de la Eurostat: România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a producţiei industriale din UE

România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a producţiei industriale din UE, cu 3,3% faţă de luna precedentă şi a treia scădere din uniune, de 5,2% în comparaţie cu iulie 2018, arată datele Eurostat.

122 afișări
Imaginea articolului Cifre îngrijorătoare de la Eurostat: România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a producţiei industriale din UE

Cifre îngrijorătoare de la Eurostat: România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a producţiei industriale din UE

În comparaţie cu iunie producţia industrială a scăzut în iulie cu 0,4% în zona euro şi cu 0,1% în UE 28.

În comparaţie cu iulie 2018, producţia industrială a scăzut cu 2% în zona euro şi cu 1,2% în UE 28.

În zona euro, în iulie 2019, în comparaţie cu iunie 2019, producţia de bunuri de consum non-durabile a scăzut cu 0,8%, energia cu 0,7%, iar bunurile intermediare cu 0,3%, în timp ce producţia de bunuri de consum durabile a crescut cu 1,2% şi bunurile de capital cu 1,8%.

În UE28, producţia de energie a scăzut cu 1,1%, în timp ce producţia de bunuri de capital a crescut cu 1,5%, bunurile de consum durabile cu 1,2%, bunurile de consum nedurabile cu 0,1% şi bunurile intermediare au rămas stabile.

Cele mai mari scăderi ale producţiei industriale au avut loc în România (-3,3%), Estonia (-2,9%) şi Letonia (-2,1%). Cele mai mari creşteri au fost observate în Croaţia (+ 4,9%), Portugalia (+ 3,6%) şi Danemarca (+ 3,5%).

În comparaţie cu iulie 2018, în zona euro producţia de bunuri de capital a scăzut cu 3,4%, cea de bunuri intermediare cu 3, 0% şi energia cu 1,4%, în timp ce producţia de bunuri de consum ne-durabile a crescut cu 1,5% cele durabile cu 1,8%.

În UE28, producţia de bunuri de capital a scăzut cu 2,6%, bunurile intermediare cu 2,2% şi energia cu 1,7%, în timp ce producţia de bunuri de consum durabile a crescut cu 1,8%, iar bunurile de consum ne-durabile cu 2,3%.

Printre statele membre pentru care sunt disponibile date, au fost înregistrate cele mai mari scăderi ale producţiei industriale în Estonia (-5,4%), Germania (-5,3%) şi România (-5,2%). Cele mai mari creşteri au fost observate în Ungaria (+ 8,7%), Danemarca şi Lituania (ambele + 5,1%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici