Cine este africanul din spatele succesului McDonald's

În luna martie a acestui an, gigantul american de fast-food Mcdonald`s anunţa că se pregătea să-i vândă operaţiunile din Africa de Sud lui Cyril Ramaphosa, antreprenor, sindicalist, politician, dar şi un important om de afaceri sud-african. Afacerea a fost încheiată joia trecută, transmite Forbes.

918 afișări
Imaginea articolului Cine este africanul din spatele succesului McDonald's

Cine este africanul din spatele succesului McDonald's (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma tranzacţiei, Ramaphosa va deţine, pentru următorii 20 de ani, controlul operaţiunilor Mcdonald`s din Africa de Sud, inclusiv competenţele de leasing ale celor 130 de puncte de vânzare din întreaga ţară africană.

Dar de ce au decis oficialii lanţului de fast-food să-i vândă businessul antreprenorului de culoare? Încă de când gigantul american şi-a lansat operaţiunile sale în Africa de Sud, în urmă cu mai bine de 15 ani, acesta a luptat împotriva concurenţei intense a lanţurilor alimentare naţionale, precum Famous Brands, grup care deţine cunoscutele restaurante Steers, Wimpys sau Debonairs Pizza.

Anthony Hamms, un analist din Johannesburg susţine: "În general, sud-africanii aleg să-şi dezvolte afacerile la nivel local şi preferă astfel businessurile locale în locul celor externe. Deoarece Mcdonald`s era un brand din import, cred că oamenii de aici nu s-au asociat cu identitatea companiei şi au ales alte alternative. Însă sunt sigur că de acum încolo, cu Ramaphosa la bord, McDonald`s se va dezvolta destul de bine. Cyril are tactică în afaceri. Foarte curând, Mcdonald`s se va transforma într-o afacere de real succes şi în Africa de Sud."

Citeşte mai multe despre africanul din spatele succesului McDonald's pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici