Ciocnire pe piaţa maşinilor electrice din Statele Unite pe seama „prizelor” de încărcare

Companiile texane de încărcare a vehiculelor electrice se opun planului „prematur” de a impune standardul Nacs al celor de la Tesla.

1637 afișări
Imaginea articolului Ciocnire pe piaţa maşinilor electrice din Statele Unite pe seama „prizelor” de încărcare

Ciocnire pe piaţa maşinilor electrice din Statele Unite pe seama „prizelor” de încărcare

Compania de maşini electrice Tesla are un parteneriat cu S.U.A. Guvernul federal va extinde infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice din Statele Unite. Tesla a anunţat planuri de a deschide aproximativ 7.500 de Tesla Supercharger în ţară pentru toate mărcile de vehicule electrice până la sfârşitul anului 2024. Astfel, tehnologia Nacs folosită de Tesla ar putea deveni standardul în America

Un grup de producători şi operatori de încărcătoare pentru vehicule electrice se opun planului de a impune tehnologia Tesla pe staţiile locale de încărcare, a informat Reuters. Potrivit companiilor texane, această impunere ar fi prematură. Reuters a raportat săptămâna trecută că Texas va cere companiilor de încărcare să includă atât tehnologia North American Charging Standard (NACS) de la Tesla, cât şi tehnologia rivală, Combined Charging Standard (CCS), recunoscută la nivel naţional, precum şi un standard european.

Washington ar fi înclinat să opteze pentru standardizare, cu scopul de a crea o singură configuraţie pentru întreaga industrie a conectorilor de încărcare. Acest lucru dă un impuls suplimentar pentru CEO-ului Tesla, Elon Musk, de a face din standardul NACS tehnologia naţională de încărcare.

De altfel, nu trebuie să uităm că recent Sae, organismul de standardizare de referinţă pentru industria aerospaţială şi auto, şi-a declarat intenţia de a „standardiza” sistemul de conectori de încărcare dezvoltat de Tesla.

Cinci companii de încărcare pentru vehicule electrice, inclusiv operatorul ChargePoint Holdings, producătorul ABB şi o organizaţie caritabilă pentru energie curată au scris Comisiei pentru transporturi din Texas, solicitând mai mult timp pentru a reproiecta şi a testa conectorii vehiculelor electrice Tesla.

Producătorii de automobile care operează în America par să se îndrepte spre adoptarea standardului Tesla. De altfel, Polestar şi Volvo au semnat adoptarea standardului Nacs începând din 2024. În acest fel, toate vehiculele electrice ale celor doi producători de automobile vor putea folosi Supercharger-urile găsite în Statele Unite şi în Canada. Pe lângă Volvo şi Polestar, grupul Volkswagen discută cu Tesla pe această temă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici