Ciolacu, întâlnire cu investitori americani în domeniul energiei: Avem potenţial enorm în acest sector

Avem capacitatea de a susţine diversificarea resurselor energetice, astfel încât să ne încadrăm în ţintele asumate pentru reducerea de emisii de gaze cu efect de seră, a spus premierul Marcel Ciolacu la o întâlnire avută la Palatul Victoria cu investitori americani în doemeniul energiei.

Urmărește
174 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, întâlnire cu investitori americani în domeniul energiei: Avem potenţial enorm în acest sector

Ciolacu, întâlnire cu investitori americani în domeniul energiei: Avem potenţial enorm în acest sector

Premierul a discutat marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii fondului de investiţii Carlyle Group, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil & Gas (BSOG).

Potrivit unui comunicat al Guvernului, discuţiile s-au concentrat asupra proiectelor Grupului Carlyle de dezvoltare a investiţiilor sale în sectorul energetic din Romania, inclusiv în direcţia producţiei de biogaz, având în vedere ponderea sectorului agricol în economia românească şi faptul că deşeurile agricole sunt principala sursă pentru producţia de biogaz.

Marcel Ciolacu le-a prezentat investitorilor americani viziunea Guvernului român privind promovarea investiţiilor în sectorul energetic, orientată către susţinerea creşterii independenţei energetice a României şi asigurarea surselor de aprovizionare a populaţiei şi a mediului industrial cu gaze şi energie electrică din producţia internă.

„România are un potenţial enorm în acest sector devenit extrem de important la nivel regional şi al întregii Europe, pe fondul războiului din proximitatea graniţelor noastre. Obiectivul nostru este să valorificăm cât mai bine şi responsabil acest potenţial. Avem capacitatea de a susţine diversificarea resurselor energetice, astfel încât să ne încadrăm în ţintele asumate pentru reducerea de emisii de gaze cu efect de seră şi tranziţia sustenabilă către energia verde”, a declarat şeful Executivului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici