Cioloş cere verificări privind licitaţii APIA

Ministrul Agriculturii Dacian Cioloş a solicitat luni verificarea licitaţiei derulate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru achiziţia de ATV-uri, dar şi a altor licitaţii organizate de instituţie, controlul urmând să fie realizat de direcţiile de Audit şi de Inspecţie Tehnică şi Control din minister.

7 afișări
Imaginea articolului Cioloş cere verificări privind licitaţii APIA

Anchetă la APIA privind achiziţia de ATV-uri

"Pentru a avea o imagine de ansamblu în ceea ce priveşte licitaţiile pentru achiziţionarea de logistică necesară APIA, ministrul Agriculturii a cerut Direcţiei de Audit şi Direcţiei Generale de Inspecţie Tehnică şi Control din cadrul MADR efectuarea unui raport de verificare asupra aspectelor tehnice şi administrative privind organizarea licitaţiilor din ultima perioadă", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Controlul privind licitaţia de achiziţie a ATV-urilor ar putea dura circa o săptămână şi va viza verificarea procedurilor de licitaţie şi dacă acestea respectă legislaţia din domeniu, au declarat agenţiei MEDIAFAX oficiali din Ministerul Agriculturii.

Printre măsurile care ar putea fi luate în cazul în care vor fi constatate nereguli se numără şi anularea licitaţiei.

Totodată, Cioloş a cerut directorului general al APIA, Dan Gherghelaş, "o notă privind oportunitatea adjudecării licitaţiei referitoare la achiziţionarea de autovehicule pentru activităţile specifice APIA, precum şi oportunitatea semnării contractului de achiziţie a acestora", se mai spune în comunicat.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) susţine că a comunicat date eronate privind valoarea de achiziţie a două loturi de ATV-uri, preţul pe unitate fiind de fapt diferit de cel apărut în presă.

APIA a organizat în septembrie o licitaţie pentru achiziţia a două loturi de ATV, de 125, respectiv 70 de bucăţi, şi a unui lot de 55 de maşini de teren, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 25 septembrie.

"Cotidianul" a relatat luni că ATV-urile au fost achiziţionate la un preţ dublu faţă de cel din piaţă. Câştigătorul licitaţiei pentru furnizarea ATV-urilor a fost desemnat American ATV, iar valoarea contractului se ridică la 9,6 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici