Ciucă a indicat instituţia pusă să rezolve dosarul consumatorilor de energie nevoiţi să depună declaraţii

ANRE trebuie să găsească formula de soluţionare a acestei probleme, spune premierul Nicolae Ciucă, întrebat despre prevederea legală potrivit căreia toţi consumatorii de energie electrică trebuie să depună la furnizori declaraţie pe propria răspundere ca să beneficieze de plafonarea preţului.

442 afișări
Imaginea articolului Ciucă a indicat instituţia pusă să rezolve dosarul consumatorilor de energie nevoiţi să depună declaraţii

Ciucă a indicat instituţia pusă să rezolve dosarul consumatorilor de energie nevoiţi să depună declaraţii

„Este vorba de o procedură tehnică. Dacă într-adevăr există acest aspect, atunci, aşa cum s-a făcut de fiecare dată, Autoritatea Naţională de Reglementare Energetică trebuie să găsească formula prin care, după ce legea a fost promulgată, normele tehnice să prevadă şi modul prin care soluţionează această problemă”, afirmă Nicolae Ciucă.

Toţi consumatorii de electricitate este posibil să fie obligaţi să trimită declaraţii furnizorilor că să beneficieze de plafonarea preţului energiei electrice, a afirmat, marţi, Laurenţiu Urluescu, preşedintele Asociatiatiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER)

„Noi, furnizorii, nu avem de unde să ştim dacă un loc de consum este de reşedinţă sau de domiciliu, ceea ce se poate interpreta că, pentru a beneficia de plafonare, toţi clienţii casnici trebuie să transmită furnizorului declaraţia menţionată în lege. Astfel, peste 9 milioane de români ar trebui să transmită furnizorului această declaraţie pe propria răspundere”, spunea Urluescu.

El a invocat un articol din legea 551 care aprobă OUG 119/2022, promulgată marţi de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căreia „în cazul clienţilor casnici, preţul final facturat se aplică doar la locurile de consum de domiciliu/reşedinţă ale clienţilor finali. Clientul casnic care are atât adresă de reşedinţă, cât şi adresă de domiciliu poate beneficia de preţul plafonat prevăzut la alin. (1) lit. a) şi b) fie la adresa de domiciliu, fie la adresa de reşedinţă, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere depusă la furnizor, privind faptul că nu beneficiază de preţ plafonat pentru un alt loc de consum”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici